Honda PCX 125: Güvenlik Sorunları ve Hayal Kırıklığı

Honda PCX 125: Güvenlik Sorunları ve Hayal Kırıklığı
07 Ekim 2024 22:18

14.09.2024 tarihinde Honda Motosiklet Servis ve Satış Bayisi Konşuk Motor'dan 1 adet 2024 model Honda PCX 125 motosiklet satın aldım. Motoru 2 hafta kullandım, ön tekerde zıplama olduğunu fark ettim fakat baştan belirteyim gidon tokatlaması yoktu, yalpalama yoktu. Honda Motor Servisi Konşuk Motor'a servise gittim, bir çalışan bakıma gelen motorları kayıt ediyordu. Benim motoru da kayıt etti. Şikayetimi sordu, ön teker zıplaması olduğunu, ön lastiğin top gibi zıpladığını söyledim, bir de arka debriyaj ya da şanzımandan ses geldiğini belirttim. 15-20 dakika içerisinde motorum servise alındı, kontrolünü sağlamışlar, tarafıma motorum teslim edildi. Ön tekerle jant arasına sabun sürülmüş. Motoru teslim aldım, yola çıktığımda 45-50 km hızlara çıktığımda gidonun aşırı şekilde yalpalamasını fark ettim, tekrardan servise gittim. Servisteki usta, gidon tokatlamasının ve direksiyondaki yalpalamanın ön lastik ve jant kaynaklı olduğunu, yurt dışından motorlar paletle gelirken ön lastiğin ve jantın ezildiğini, bu sebeple sıkıntı çıktığı bilgisini verdi. Fabrikaya bilgi verdiklerini, servis tarafından aranacağımı söyledi. 01.10.2024 tarihinde saat 14:43'te Honda Konşuk Motor'dan G***** Hanım aradı, ön lastik ve jantın değişeceğini, fabrikadan 10 gün içinde geleceğini belirtti ve değişim yapılacak denildi. Ve beklemeye başladım. 07.10.2024 saat 17:52'de Honda Konşuk Motor'dan S***** ya da S***** Bey diye biri aradı, motorla alakalı serviste video çektiklerini, fabrikanın 1000 km test süresi isteğini söyledi. Ben de kendisine G***** Hanım tarafından ön lastik ve jantın değişeceği bilgisinin verildiğini ilettim. S***** ya da S***** Bey (Nasıl olur öyle şey dedi) kendilerinden haberleri yok. Honda Bayi Konşuk Motor ayıplı ürün satıp beni mağdur ettiler. Bu motorun 2 yıl garantisi var. Garanti kağıt üzerinde mi? Motor sürüş esnasında can güvenliğimi tehlikeye atmaktadır. İvedi bir şekilde garantiden motorumun ön lastik ve ön jantının değiştirilmesini istiyorum. Tarafıma ayıplı satılan bu üründen şikayetçiyim. Japon malı diye güvendiğimiz Honda beni hüsrana uğrattı, pişmanlıkmış.

profile profile profile
Fatih
Fatih
22 Ekim 2024 20:53

2024 Model Honda pcx motorumu 12 gün sonra teslim aldım Honda Türkiye Müşteri Hizmetlerine Allah ellerine kimseyi düşürmesin muhatap yok cevap yok Garanti kapsamında ön arka lastik değişmiş gidon tokatlaması yalpalama gitmiş motordan şu anlık memnunum inşallah başka sıkıntı çıkartmaz güvenerek kaliteli Japon malı diye aldığın motorda böyle sıkıntılar çıkması İnsanı Honda'dan soğutuyor.

Aykut
Aykut

İyi ki sabunla işlerini cozuyolar mesajı net bir şekilde cevap vermişler niyetleri iyi değil kardeşim uzak dur

Benimde 2024 pcx aldım eve giderken arka lastik sekme yapıyordu ve baktım lastik 8 çiziyor ve bana tutanak tuttular Honda garantiye girmiyor bakin başınızın çaresine demeye getirdi Tüketici Hakları'na şikayet edin

Sercan
Sercan

Tüketici Hakları'na başvurduğunuz da sonuç ne oldu karar ne verildi aydınlatabilir misiniz bende vermeyi düşünüyorum 2024 model pcx 4100 km de daha şanzıman değildi ve blok bayağı zarar görmüş. Dediklerine göre tüketici hakem heyetinden ne gibi bir sonuç çıktı merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.

İsa
İsa

Aynen kardeşim frenleme konusunda başarılı değil Çin malından farkı yok

Yakup sonuçtan hiç memnun değil

Satın Aldığım Yeni Motosiklet Arızalı Çıktı, Servis Sorunu Çözmüyor

25 Haziran 2025 16:04
satin-aldigim-yeni-motosiklet-arizali-cikti-servis-sorunu-cozmuyor-1.jpg
Recep sonuçtan hiç memnun değil

Honda Motosiklet Honda 2024 Pcx 125 Taban Bozmuş Lastikli Motosiklet Satıyor

11 Temmuz 2024 20:29
Honda Motosiklet Honda 2024 Pcx 125 Taban Bozmuş Lastikli Motosiklet Satıyor
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Honda Pcx 125'te Akü Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı

25 Mart 2025 12:29