T.C. Cumhurbaşkanlığı Emekli Maaşım Çok Düşük Geçinemiyorum Yüksek Zam Talep Ediyorum.

15 Aralık 2023 16:48

2011 yılında malulen emekli oldum. Emekli maaşları oldukça düşük; geçinmekte zorlanıyoruz. Özel sektörden emekliyim ve maaşımın değeri eriyor, her şeye yetişemiyorum. Toplam aldığım maaş 7.600 TL. Bizim gibi düşük maaş alanlara yüksek emekli maaşı zammı talep ediyorum. Ayrıca, 2022 yılında muhtar maaşları asgari ücretin altında kalmaktaydı. Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmaması için zam yapıldı ve asgari ücretle eşitlendi. Şu anda muhtar maaşı net 11.402 TL'dir. Şimdi ise aynı sorun, özel sektörden emekli olanlar tarafından yaşanmaktadır. Büyük çoğunluk yaşlılardan oluşsa da genç emekliler de bulunmaktadır. Özel sektör emeklileri asgari ücretin altında ezilmekte. Bizlere de asgari ücret seviyesinde bir emekli maaş zammı talep ediyoruz. Ocak ayında yapılacak olan zammın asgari ücrete eşitlenmesini rica ediyorum. Emekli özel sektör çalışanlarına yüzde yüz zam yapılmasını talep ediyor ve gereğinin yapılmasını, ilgili kişilere, cumhurbaşkanlığı makamına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulmasını ve duyurulmasını arz ederim.

17 Temmuz 2025 18:23

Sayın cumhur başkanım 2022 Eylül Ayında Annem İçin TOKİ'ye Başvuru Yaptım Annem Nezahat Yıldırım Adına TOKİ Kurası Çekildi Kurada Konut Çıkmadı Bâşvuru Bedeli Olan 500 TL Tutarı Halk Bankası Geri iade etmedi Şu An Halk Bankası Arnavutköy Şubesi Hesabında para banka şubesinde bekliyor TOKİ Başvuru Bedeli Olan 500 TL Tutar Parayı banka Tarafıma Geri İade Etmiyor mağdur Oldum Zor Durumdayım Halkbanknın Tarafıma 500 TL Tutarı Geri İade Olmasını Rica Ediyorum Bana Geri Dönüş yapılmasını Rica Ediyorum Saygılarımla

03 Kasım 2025 20:11

2026 Ocak maaşı zam en az yüzde yirmi zam oranı bekliyorum lütfen gereğinin yapılmasını rica ediyorum saygılarımla

23 Kasım 2025 19:24

2026 Yılı Ocak Ayı emekli Zammı En Az Yüzde yirmi emeklilere zam yapılmasını Rica Ediyorum Saygılarımla gereğinin Yapılmasını Rica Ediyorum

06 Aralık 2025 15:40

Partinizin üyesiyim 2026 Ocak ayı emekli maaşı belirlenirken en az yüzde 20 zam bekĺiyorum üstüne cumhurbaşkanımız refah payı eklenirse özel sektör emeklileri çok memnun olur lütfen gereğinin yapılmasını rica ediyorum saygılarımla

24 Ocak 2024 19:42

11 Temmuz 2023 22:47