Amazon Yurt Dışı Siparişi: İthalat Ücreti İadesi Sorunu

Barış
30 Kasım 2024 21:40

amazon.com.tr'den lojistik Amazon'a ait olmak üzere yurt dışı sipariş verdim. Toplam iki adet siparişim oldu. Amazon satın almada ürün bedeli ile birlikte ithalat ücret depozitosu tahsil etmektedir. "sorun oluştu" açıklaması ile ürünler yurt dışındayken geri döndü. Türkiye'ye giriş yapmadı. Gümrüğe sevk edilmedi. İade ise ürün tutarı kadar yapıldı ve depozito iade edilmedi. Bunun da iade edilmesini istediğimde devlete vergi olarak yattı bize iade ettiğinde size ödeyeceğiz açıklaması ile dönüş yaptılar kısaca. Ürünler gümrüğe sevk edilmediği ve Türkiye'ye hiç girmediği için normal şartlarda verginin de yatmaması gerekiyor. Ayrıca ürünlerin gönderiminde tüketici olarak hatam, müdahil olduğum bir durum yok, hata yapan olarak zaten durumu düzeltmek ile Amazon sorumlu olmasına karşın tüketici tarafında hareket etmedi.

Şikayetin yanı sıra amazon.com.tr bunu okuyanların yurt dışından alışverişlerinde bu duruma dikkat etmeleri amacıyla da bu durumu bir tecrübe olarak paylaşıyorum. Kendi hata ve eksikliklerini giderme ve çözme konusunda istekli ve yapıcı davranmadılar.

Rıza

Aynı durum benimde başıma geldi, parayı eksik iade ettiler, sorunu bildirdim e-posta ile yanıt vermediler, Amazon sıkıntılı bir yer, hayal kırıklığı.

01 Temmuz 2024 20:33
Esra sonuçtan hiç memnun değil

07 Kasım 2023 00:53
Günay sonuçtan hiç memnun değil

İthalat Vergisi İadesi Sorunu

Günay