Hanan sonuçtan hiç memnun değil

Almanya Konsolosluğu'ndan Beklenen Yanıt: Aile Birleşimi Sürecinde Belirsizlik

Almanya Konsolosluğu'ndan Beklenen Yanıt: Aile Birleşimi Sürecinde Belirsizlik
23 Ekim 2024 20:53

Adım Hanan Haswa ve 26 Ekim 1993'te doğdum. Sekiz aydan fazla bir süre önce 12/02/2024'te Ankara'daki Almanya konsolosluğuna aile birleşimi ulusal vize başvurusunda bulundum. O günden beri yanıt bekliyoruz. Augsburg'daki göçmenlik dairesi elçiliğe birkaç kez soruşturma gönderdi, ancak şu ana kadar konsolosluktan bir cevap gelmedi. Göçmenlik dairesindeki memur diyor ki konsolosluktan cevap gelir gelmez aile birleşimi dosyanızı incelemeyi sonlandıracağım.

Mevcut durum beni ve ailemi büyük endişeye sevk ediyor. Çocuğum ve ben şu anda Türkiye'deyiz ve maddi durumumuz zor. Ayrıca kira sözleşmemizin süresinin dolmak üzere olması durumun aciliyetini daha da artırıyor.

Bu nedenle, aile birleşimi sürecinin ilerleyebilmesi için konsolosluktan Augsburg'daki göçmenlik makamlarından gelen bekleyen soruları mümkün olan en kısa sürede yanıtlamanızı rica ediyorum.

Abdullah
Abdullah

Şu an için aile birleşiminde İstanbul için 11 ay, Ankara için 12 ay ve İzmir için 10 ay bekleme süreleri olduğunu biliyoruz. Telegram'da 7300 kişilik bir grubumuz bulunuyor, telegram içerisinde "Almanya Aile Birleşimi" yazarak aratabilirsiniz. Vize türünüze ve başvurduğunuz konsolosluğunuza göre en güncel tarihleri oradan takip edebilirsiniz.

Hanan
Hanan

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim... Benim randevum geldi zaten 12.02.2024 tarihinde görüşme yaptık ve evrakları teslim ettik ve o günden beri vize sonuçlanmasını bekliyoruz.

28 Eylül 2024 02:06
Almanya Başkonsolosluğu Ankara Konsolosluk Almanya Aile Birleşimi Vize
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Aile Birleşimi Vizesinde 10 Aydır Sonuç Alınamıyor, Çocuğumun Eğitimi Aksıyor

10 Eylül 2025 13:59

Almanya Konsolosluğu Vize Sürecinde Uzun Bekleyiş Ve İletişim Eksikliği Mağduriyeti

26 Ağustos 2025 19:47