Temu TR Güvenilir Mi Alışveriş Yapan Var Mı

Elif
11 Haziran 2024 23:27
2.154.654

Merhaba bu Temu sayfasından alan arkadaşlar yazabilir mi? Gerçekten ürünler geliyor mu? Ve kapıda ayrı bir ücret ödemiyoruz değil mi site güvenilir mi? Fiyatlar aşırı uygun lütfen yazarsanız çok sevinirim. Bir de T.C. istiyorlar ama sıkıntı olur mu? Cevaplarsanız çok mutlu olurum.

profile profile profile

Yorumlar (549)

Eskiden cinden gelirken iyiydi hemen bizim uckagatcilar önce yerel depo adında bir açılış yaptı sonra uygulamada cinden geliş kapatıldı sadece yerel depo oda bizim insanimiz belli kalitesiz çakma ürünler ve Fiat'ı pahalı özensiz paket cinden gelirken çakma ama kaliteli ürünlerdi fiatida %60 vergiye rağmen uygundu yerel depoda yanından bile geçme derim

Bay
Bay

Temu Burada şikayetlere cevap vermeye başlamış. Güzel bir gelişme. Ülkemizde müşteri bildirimlerine de önem vermesi. Darısı Trendyolların N11 lerin başına.

Ali
Ali

Onaylamadığım halde iki ürünü kargo teslim etti. Bir araştırma yaptım ki 1.155,33₺ ödemeyi, eşim adına olan kayıtlı kredi kartından otomatik çekilmiş. 3 Aralık 2025 tarihinde iade ettim ama 4 Aralıkta 722,08₺ olarak 433,25₺ eksik ödeme iadesi yapıldı. Temu hiç güvenilir olmadığını gösterdi.

Asuman
Asuman
Şikayeti Çözüldü

Ben 2 yıl önce keşfettim temu'yu şöyle özetleyebilirim bizdeki sitelerden kat kat daha iyi temu. Hem kalite hem milyonlarca çeşit hem güvenilir hem hızlı (taa Çin'den geliyor sonuçta) Ama çok ucuz olan ürünler çok kalitesiz gerçekten En iyisi kendiniz deneyin bir şey kaybetmezsiniz.

Lale
Lale

Şimdi Çin'den gelmiyor, yerli ve son derece kalitesiz mallar. Türkiye Temu'dan aldıklarımı iade ettim. Bir daha da almam. Çin'den gelen mallar hem ucuz hem kaliteliydi. Buna erişimimizi kesenleri ilgilendirmiyor tabi.

Adalet
Adalet

Temmuz ayında siparişler verdim. 2 gün içinde iptal edip yeni ürünler sipariş ettim. Yakında yatacak bankaya paran dediler ekim ayı oldu hala yatmadı. Şimdi de mesajlar yazıyorum dalga geçer gibi teşekkür yazıp duruyorlar. Kredi kartımdan paralar kesildi ödedim. Ama gelen yok gittim bankaya yatırmamışlar diyor.

Salih
Salih

Temudan alınan eşyalar geliyor fakat fotoğraftaki 10 üzerinden 10 gelen malzeme 10 üzerinden 2 yan gelen malzeme çok adi ve kullanılmıyor 5000 TL diğerinde malzeme aldım hepsi çöp beşkuruş etmez bir daha internetten hiçbir şey almayacağım

Ürünler Çin malı ve Çinliler Uygur türklerini katlediyorlar...

Tekvatan
Tekvatan

Aynen Çinliler Uygur türklerini katlediyor Biz de onları zengin ediyoruz İyi yaptın Biraz daha yap diyoruz hiçbir boykoda katılamıyoruz Allah bizi de bildiği gibi yapacak inşAllah

Temu iade edilen hiçbir ürünün parasını ödemiyor. Gelen ürünlerse şansa kalmış. Gelen ürünlerde arızalı bozuk çıkma şansı çok yüksek. Temu dan alış veriş yapmak istiyorsanız üzüleceğinizi e hesaba katın

Servet
Servet

Aslında temuyu ilk defa 2025 tarihinde kullandım ve İsveç'te yaşadığım için genelde ilk teslimat süresi bayağı uzundu ve bir noktadan sonra gelmeyeceğinden korktum. İade konusunda gerçekten bir sorun yoktu. İlk siparişimde 10 ürün almıştım ve bu yaklaşık 2300 Sek ve Türk parasıyla 8 bin ya da 10 bin tl olabilir ve 5 ürünü beğenmedim ve temu'ya etmek için en yakın ten yakın nakliye merkezine gidip kargolattım ve cine gönderdim ve bunu yaptığım gün 5 ürünün iadesini anında geri aldım. Burada insanların yaşadığı deneyimler ya biraz abartı ya da bilmiyorum. En azından diğer sitelere göre temu en iyi geri iade ve destek ekiplerine sahiptir. Ancak sipariş ederken alt sınır var. Belkide Türkiye'de yaşadığınız için iade parasının size ulaşması zor olabiliyor. Genelde hesaba ulaşması 1 ile 3 iş günü olabiliyor ya da Avrupa yasalarından dolayı anında iadenizi kabul ediyorlardır

Özlem
Özlem

Çok aşırı kaliteli değil orta kalite teslimat hızlı ve güvenilir.

Merve
Merve

Ben yaptım birkaç kereden fazla güvenilir.

Mine
Mine

Enteresan, kullanıșlı ūrűnleri var. Ama ūrűnler Çin'den geliyor ve yabancı mal olduğu için kesilen vergi çok yūksek. Tüm ucuzluk avantajı kayboluyor.

Samuray
Samuray

Güvenli fakat çok kaliteli değil

Bülent
Bülent

Bunun neresi güvenilir arkadaşım yanlışlıkla ürün siparişi yaptım ürünün iadesini yaptım bana iadesi gerçekleştirildi dedi paranın ve belgelerle ispat ettiği halde 2 ayı geçti hala paramı alamadım müşteri temsilcileri zaten Bizim boyumuzu aşıyor diyorlar üstlerimize iletiyoruz Diyorlar üstlerimiz size dönecek diyorlar iki günde bir 3 günde bir özür mesajısını Hala param yatmadı

Nurgül
Nurgül

Merhaba çok uzun süredir Temu dan alışveriş yapıyorum. Fiyatlar ülkemizdeki ürünlere göre (vergi dahil %60 kadar ) daha uygun. Son zamanlarda alışveriş limitini düşürmelerine rağmen yine de çok uyguna ürünler alınabiliyor. Kargo süresi çok uzun olmuyor. İadeler sıkıntısız ve ücretsiz. Ürün çeşitliği de cabası. Ben kendi adıma oldukça memnunum. Hiçbir sıkıntı çekmedim.

Ben memnunum

Yıldız
Yıldız

Temu dan alışveriş yaptım, iç çamaşırı ve üstlü mayo aldım. Firma çabuk gönderiyor, fakat ürünler kalitesiz.

İsmail
İsmail

Temu'da ürün aldım. Aras Kargo dağıtıcısı evde olmama rağmen evime uğramayıp ürünü iade ettiğimi bildirmiş. Temu paramı iade etmek istedi. Ben ürünlerimi istiyorum dedim ama Aras Kargo ile gönderilmesini istemiyorum dedim. Ve ürünlerim tekrar kapıma kadar MNG Kargo ile gönderildi. Tüm ürünler istediğim gibi aynı ürünler Amazon'dan 1000 TL daha ucuza aldım (üstelik Prime üyesiyim)

Ergin
Ergin

Fiyatlar bazı ürünlerde uygun fakat hediye indirim ücretsiz Çark çevirme gibi uygulamaları iyi değil kaptırma kendini benden tavsiye sonuçta seni daha fazla alışverişe yönlendiriyor ve ücretsiz gibi aldığın ürünler bir bakmışsın gümrük vergisiyle ücretliye dönmüş bir de 24 saat geçmeden iptal ettiğin ürünlerin iade parası 20/25 gün içinde tekrar hesabına yatacak deniyor bence iyi niyet yok ve bence mantıklı bir mağaza değil.

Ekrem
Ekrem

Gönül rahatlığıyla ala bilirsin ben 2 senedir alışveriş yaparım hiçbir sıkıntı olmadı sadece vergisi biraz fazla

Selma

Gümrük vergisi olsa da yine de çok uygun.

Gülay
Gülay

Görümcem ondan alışveriş yapmış ürünü 0 TL olarak gösteriyor fakat sonradan onun 2 katı kadar vergi alıyorlarmış ben temuyu önermiyorum onun yerine Trendyol kullanabilirsin

Sadi
Sadi

Vergi çıkması gerçekten can sıkıcı olabiliyor ama bu durum Temu’dan değil, Türkiye’ye girişte uygulanan gümrük vergilerinden kaynaklanıyor. Yani vergi T.C. Tarafından alınıyor, Temu’nun bu konuda bir müdahalesi yok. Yine de alışveriş yaparken bu durumu göz önünde bulundurmakta fayda var 🌸

Ahmet

Benim 4. Alışverişim ürünler zamanında ve sağlam geliyor beğenmediğin ürünü iade ediyor ve ürün sende kalıyor paranda 3 gün içinde hesabına yatıyor ürünlerde de sıkıntı yok yalnız alırken ürünlerin anlatımını iyi okumanız gerekiyor

Sevgül
Sevgül

Bence de katılıyorum, ben bu yıl tanıştım temu ile. Açıkçası çekiniyordum fakat; gayet güzel bir site güvenli. Yalnız sadece ve sadece ürünlerin altındaki açıklamaları gayet iyi okumanız gerekiyor. Misal sipariş vermiş bir kot pantolon, zannediyor ve bekliyor ki gelsin kot oysaki ürünün niteliğini incelediğinizde "kot görünümlü pantolon" diyor mesela açıklamada. Bu tarz açıklamaları ürünün niteliğini okuyun ve ona göre alınız derim ben. Gayet güzel ve kapsamlı bir site yok yok resmen. Trendyol ve diğerleri çok fazla fahiş fiyatlarda kesinlikle temu'yu denediğimden bu yana, ki zaten diğer siteleri kullanmıyordum fazlaca vs. Temu'da sadece vergi miktarı ürün fiyatı kadar olsa da; şimdiye kadar onca tonca aldığım ürünlerimde hiçbir kalitesiz duruşa rastlamadım. Gayet de şık ve kaliteli ürünler. Herkese tavsiye ederim.

Yaşar

Bana kalırsa gönderileri doğru yapıyorlar fakat iade konusunda veya iptal konusunda aynı şeyi diyemeyeceğim bu ikisi çok kötü ayrıca bir soru yeri yok ki ürün hakkında soru sorup doğru seçim yapabilmek için müşteri hizmetleri telefonu yok olsa da açan yok bana sorarsanız Türkiye'den alışveriş yapmak daha mantıklı ürünü sorunsuz iade edebiliyorsunuz para iadesi de yüzde yüz temu dan yanlış alışveriş demek maf oldun demek

Ahmet

Ben iade konusunda hiç sorun yaşamadım iadeni yapıyorsun aynı gün sorunsuz iadeni yapıyorlar üründe kalıyor

Mert
Mert

Ben temu kullanıyorum herhangi bir sorun olmuyor ama küçük yazıları iyi okuyun tavsiye ederim

Gülfer
Gülfer

Kartından otomatik satış ücreti çekiyorlar iadesini de yapmıyorlar, durmadan tarih atıp biz bankaya gönderdik onarın süreçleri uzun deyip banka adına yalan söyleyip ve sizinle dalga geçer gibi hep aynı konuşuyorlar

Alper
Alper

O zaman kartını internet üzerinden alışverişe kapat yapçağan zaman aç sonra geri kapat

Hatice
Hatice

Merhaba bende temudan alışveriş yapıyorum bütün ürünlerim geldi sıkıntı yaşamadım çevremde de çok alışveriş yapan arkadaşlarım var hiç şikayetçi olan yok. Kapıda ekstra bir ücret ödemiyorsunuz zaten siparişiniz ödemesini yapacağınız aşamada ürün fiyatlarına ek olarak vergi ücretini de ekleyip o şekilde ödüyorsunuz. Şahsi fikrim fiyatlar çok uygun evet ama vergi dahil olunca fiyat yükseliyor. TR'deki fiyatlarla karşılaştırarak sipariş vermenizi tavsiye ederim

Atiye
Atiye

Fiyatlara yaklaşık %50 ilave edin. 1 hafta-10 günde geliyor. Bencede fiyat araştırması yapılmalı. İade konusunu bilmiyorum.

Esin

Gümrükge takılmaması için maksimum ne kadar harcama yapmalıyız

Esin

Temu da ilk kez alışveriş yapacağım gümrüğe takılmamak için maksimum ne kadar harcama yapmalıyız bilgilendirir misiniz

Yasir

Güvenilir değil, iade ücretlerini hesabınıza iade etmiyorlar, 1 aydır ücretimi karta iade etmediler. Yanlış bir ürün sipariş verdin diyelim, geri vermeme olayı %50, 3 marttaki iademi karta iade etmediler halen.

Yasir

Arkadaşlar an itibariyle paramı hesabıma iade oldu. Bankaya backcharge yaptım. İtiraz kabul edildi. Sizde iade dekontlarını temudan gelen görselleri bankanıza iletin.

Dinçer
Dinçer

Çok doğru bende 22 Mart 2025 tarihinde yanlış sipariş verdim ödemeyi aldılar hemen arkasından siparişi iptal ettim bugün 13 Mayıs 2025 halen daha paramı iade etmediler naptıysam paramı alamadım iade etmiş gibi davranıyorlar bende param iade edilesiye kadar temudan hiçbir şeyler almayacağım evimden geldiği kadar bu olayı anlatacahım.

Ahmet

Ben 3 ürünü iade ettim param 3 gün içinde yatırılacaktır denildi ve yattı sıkındı yaşamadım yani

Derman
Derman

Ben de 7 Mart'ta sipariş iptali yaptım hala iade gerçekleşmedi

Sevim
Sevim

Mhb ben temudan defalarca kez alışveriş yaptım ve yapmaya da devam ediyorum hiçbir sorun yaşamadım. T. C. Veya diğer bilgiler ile ilgili bana yansıyan sorun olmadı

Yaşar

Bir iptal veya iade işiniz olursa o zaman temu tanıyacaksınız

Gültekin
Gültekin

Yanlış veya beeğenmediğin ürünü anında iptal et paranın üzerine soğuk su iç

Temu Alışveriş Güvenilirliği Ve Ürün Kalitesi Hakkında Endişeler

Habib