Suat sonuçtan hiç memnun değil

26 Haziran 2024 12:27

Pazaryeri satıcısı olarak sattığım ürünü müşterim Aras Kargo ile iade gönderdi (19/04/24). Şubenin Ilgın Şubesi'nin hasarsız olarak teslim aldığı ürün, Yaşar Şubesi tarafından tarafıma hasarlı olarak teslim edilmek istendi. Dağıtıcının da gördüğü hasar nedeniyle ürünü hasar tespit tutanağı olmadan alamayacağımı söyledim, dağıtıcı ise hasar tespit tutanağını şubenin tutacağını, kendisinin tutamayacağını deyip kargoyu şubeye götürdü (20/04/24).

Şube ile yapılan telefon görüşmelerinde sonradan yeni personel olduğunu öğrendiğim hanımefendi ile birkaç kez görüştüm. Tutanağı tutup dağıtıma çıkaracaklarını söylediler (25-28/04). Ancak kargo, dağıtıma çıkmadan kayda ismi fa*** T.C. numarası 9****5 olan bir isme teslim edildiği bilgisi geldi. Bu bile başlı başına büyük bir problem. Bu süreçte defalarca Pazaryeri ve Aras Kargo ile görüştüm ancak yardımcı olmadılar.

19/04 tarihinde şubeye giderek operasyon yetkilisi F**** O****'ın onayı ve yönlendirmesi ile Tazmin Dilekçesi doldurdum. Dilekçeye ürünün satış faturası, pazaryerinden sipariş detayının ekran görüntüsü, ürünün hasarının belli olduğu fotoğrafı da dosyaya ekleyerek şubeye teslim ettim. Ürünü de şubede bırakarak çıktım.

Bir ay beklemenin ardından dönüş olmayınca 21/05 tarihinde Akdeniz BM ile görüşme çabalarına başladım. 24/05 tarihinde sonunda yetkili birisi ile görüşme imkânım oldu. İsminin A** O**** A****** olduğunu öğrendiğim yetkili, dosyanın geldiğini ancak işleme koymadıklarını, ayrıntısını öğrenmek için şube ile görüşüp geri döneceğini söyledi, ancak geri dönüş sağlamadı.

O görüşmeden bu şikayeti oluşturduğum güne kadar 7 sefer bölgeyi aradım, 4 sefer telefonumu bıraktım ancak yetkili birisi ile görüşemedim. Ya toplantıda, ya şehir dışında ya da dışarıdalardı.

A** Bey ile bugün yaptığım görüşme sonunda dilekçemde "hasar tespit tutanağı" olmadığı için talebimin reddedildiğini öğrendim. Ayrıntılı bilgi istediğimde şube ile görüşüp geri döneceğini söyledi ama dönmedi. Üstüne şubeden arandım, isminin H****** olduğunu söyleyen şube temsilcisi ise fatura tarihi ile iade kargo tarihi arasında zaman farkı olduğu için talebiniz genel müdürlük tarafından iptal edilmiştir gibi aslı astarı olmayan bir bilgi geldi. TTK'ya uygun şekilde kargo müşteriye doğru yola çıkarken faturası kesildi, kargo paketine yapıştırıldı. Ürün yine kanunun uygun gördüğü gün aralığında iade edilmek üzere kargoya teslim edildi.

Zararımın ivedilikle karşılanmasını, yetkili biri tarafından dinlenmeyi ve sorularıma cevap verilmesini talep ediyorum.

26 Haziran 2024 12:27 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz; Öncelikle yaşadığınız sorun için üzgün olduğumuzu bilmenizi isteriz. Talebiniz ilgili birimlerimiz ile paylaşılmış olup, müşteri temsilcimiz en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlayacaktır. Sevgilerimizle, Aras Kargo

03 Temmuz 2024 12:43

Şikayetimin üzerinden bir hafta geçti, ne müşteri temsilciniz ne de başka bir yetkiliniz tarafıma ulaşmadı. Şubeniz, Bölge Müdürlüğünüz süreci nasıl yönettiyse siz de aynı şekilde yönetiyorsunuz. Kalıp bir mesaj ile soruna cevap yazmak çözüm üretmek değildir, ben çözüm talep ediyorum. En azından kopyala yapıştır cevabınızda vadettiğiniz gibi birisi tarafıma ulaşmalıydı.

17 Temmuz 2024 10:05

4 Temmuz günü "süreçle ilgileniyoruz, Ali Bey ile görüşüp size döneceğiz" dediğiniz bir çağrı aldım. Aynı çağrıda talebimin reddedilmesi durumunda resmi bir belge rica ettim ki resmi yollara başvurabileyim. Bu talebimi de hay hay diyerek ilgileneceğinizi belirttiniz. İki hafta geçti yine sizden ses seda yok. İlgileniyoruz, döneceğiz deyip kayıplara karışıyorsunuz, aynı şubeleriniz, aynı bölge müdürlükleriniz gibi. Süreci çözemiyorsanız artık bir belge vermelisiniz ki ben de soluğu adliyede alayım.

31 Ocak 2024 14:35
Semih sonuçtan hiç memnun değil

22 Nisan 2024 16:50
İlgisiz Aras Kargo, Kargomu Kaybetti Zararımı Karşılamıyor.

01 Temmuz 2024 07:10
Zafer sonuçtan hiç memnun değil

09 Ağustos 2024 11:07

Çağrı