Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

Amazon'un İade Sürecindeki İlgisizliği Ve Satıcı Engelleri

Batuhan
10 Aralık 2024 10:10

Amazon.com.tr ve çalışanlarının 1 aydır çözüm sunmaması. 18 Ekim 2024 Tarihinde Amazon.com.tr üzerinden bir termos siparişi verdim. Ürün elime kutusuz ve özensiz bir şekilde ulaştı. İçime sinmediği için teslim alır almaz iade talebi oluşturdum. Yaklaşık 20 gün boyunca iade kodu bekledim fakat sisteme ulaşmadı. Sonrasında Amazon çağrı merkezini aradığımda çalışanlar bu tarz satıcılar bulunduğunu, ürünü iade etme hakkımız olan 30 gün geçmesi için süreçle ilgilenmediğini, hiç merak etmemem gerektiğini söyledi. Sonrasında A'dan Z'ye iade talebi açtıklarını belirttiler. Fakat satıcı ara ara bana mesaj atarak bu talebin iptalini sağladı. Ürünü karşı ödemeli göndermemi belirtti, ürünü karşı ödemeli satıcıya gönderip tüm bilgileri Amazon.com.tr'ye ilettim. Fakat satıcı ürünü teslim almadı ve kargoyu geri gönderdi. Geldiğimiz bu durumda defalarca Amazon.com.tr'yi aramama ve çağrı merkezindeki yetkililer süreci takip ettiklerini söylemelerine rağmen bir çözüm için uğraşmıyorlar. Ürün kargo firmasında ve kargo firması gelip gönderi ücretini ödeyerek teslim almamı söylüyor fakat Amazon.com.tr süreci umursamıyor. Tüm görüşmeler kayıt altında bana ilettikleri bilgiler ile Hakem Heyeti'ne başvurmayı planlamaktayım.

Batuhan
18 Aralık 2024 16:01

Herhangi bir dönüş yok. Satıcı alay eder gibi kendi söylediği yöntemle göndermeme rağmen kargo ücretini beğenmediği için teslim almamış. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım.

Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
26 Ocak 00:38

Ercan
29 Kasım 2023 19:34
Amazon Satıcısından Paramı İade Edemiyor.
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
29 Aralık 2023 00:21
Ahsen sonuçtan hiç memnun değil

Ahsen
17 Mayıs 2024 19:58
Amazon Paramı Aldı Ürünümü Göndermedi
Amazon Paramı Aldı Ürünümü Göndermedi
Zehra sonuçtan hiç memnun değil

Zehra
27 Aralık 2024 16:13