Şeyda sonuçtan hiç memnun değil

Amazon, Başka Firma Ürün Para İadesini 12 Gündür Yapmıyor

Şeyda
28 Nisan 2024 10:22

16 Nisan'da Amazon aracılığıyla farklı bir satıcıdan 4.499 TL'ye Airpods 2. Nesil kulaklık aldım. Kargom gelmeden vazgeçtim. İptal talebi oluşturdum. Kargom ertesi gün 17 Nisan'da geldi ve tekrar kargo iade kodu oluşturulmasını istedim. 1 gün iade kodunu bekledim ve bana gelen mailde kargo kutusunun içine üstüne yapıştırılmak üzere 3 adet etiket resmi gönderdiler. Neyse ki evde etiket makinem vardı ve bunları çıkarıp söyledikleri gibi yapıştırıp Yurtiçi Kargo ve satıcı iade koduyla kargoya, paketi hiç açmadan teslim ettim. Aradan 12 gün geçti ve ben her gün hem Amazon'u hem de satıcı firma olan İncehesap'ı aramama rağmen, hala karta iadem gerçekleşmedi. İncehesap iade kargomu, paketi açılmamış şekilde teslim aldıklarını, bunu Amazon'a 1 hafta önce belirttiklerini söyledikleri halde, Amazon, satıcısı kendilerini olan ürün alsaydım sürecin böyle uzamayacağını, biraz daha sabırlı olmamı, iadelerin 1 hafta-14 gün sürebildiğini söylüyor. Neden iade 14 gün sürsün? İade paketimi firma teslim almış, 1 haftadır size bunu iletmiş, neden ben sabırlı olmak ve beklemek zorundayım. Güya benim iade sorunumu, Amazonun bir A'dan Z'ye çözüm ekibi çözmeye çalışıyormuş. Ortada sorun yok ki çözüm ekibi neyi çözmeye çalışıyor 10 gündür. Paket geldi, ertesi gün iade gönderildi, firma paketi açılmamış sağlam teslim aldığını onayladı, siz neyi çözemediniz 10 gündür? Diğer alışveriş sitelerinden de ürün alıyorum sürekli iade edersem aynı gün kartıma yatıyor. Bir de dediler ki, kartımı sisteme kayıt edersem iade param daha çabuk yansırmış. Bu ne saçmalık? Ben hiçbir siteye kartımı kayıt etmiyorum ve yine de iadem hemen yatıyor. Yine de ilk kez kart kaydımı bile oluşturdum sırf bir an önce iadem yatsın diye. Ama hala bekliyorum, yatan bir şey olmadı hala. Amazonu ve A'dan Z'ye ekinini şiddetle kınıyorum, iade sürecimi bu kadar uzattıkları ve bana bu kadar stres yaşattıkları için.

Artur sonuçtan hiç memnun değil

Artur
09 Ağustos 2023 12:16
Amazon.com.tr Paramı İade Etmiyor.
Mert sonuçtan hiç memnun değil

25 Eylül 2023 15:45
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
19 Haziran 2024 22:33
Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Yiğit
29 Ocak 2024 13:53
Amazon'un Yurt Dışı İadelerde Kargo Parası Alması
Samet sonuçtan hiç memnun değil

Samet
14 Temmuz 2023 22:42