Harun sonuçtan çok memnun

Zorunlu Sigorta Mağduriyeti: Akbank Kredisi Kabusu

Harun
10 Aralık 2024 15:51

Akbank'tan 24.01.2024 tarihinde 100.000 TL ihtiyaç kredisi kullandım. Kullanırken zorunlu işsizlik sigortası ve hayat sigortası yapıldı. Dosya masrafı kesildi. Devletin defalarca kesilemez dediği dosya masrafı kesilmeye devam ediyor. Eğer zorunlu işsizlik sigortası yaptırmazsanız aylık ödemeleriniz sigortalı olursanız ödeyeceğinizin çok daha üstünde geliyor. Mecburen sigorta yaptırıyorsunuz. İşsiz kaldığınızda başvuru yapıyorsunuz. Sizi oradan oraya yönlendirip duruyorlar. 15-25 dakika bekledikten sonra nihayet müşteri temsilcisine ulaştığınızda size bir çok evrak göndereceğini o evrakları doldurup imzalayarak başvuru yapmanız gerektiğini anlatıyor. O evraklar bir ay sonra yeterli bulunursa dosyanızı işleme alacaklarını söylüyor. Yani siz işsiz olarak iki kredi taksitini daha ödüyorsunuz. Onların incelemesi sonucu bir ay sonra eğer tamam derlerse, gelecek aya ait olmak üzere 24 aylık kredinin sadece işsiz kaldığınız 6 aylık bölümünü sigorta karşıladığını söylüyorlar.
İşsizlik sigortası demek işsiz kaldığınızda, mağdur olduğunuzda, kredi ödemelerinizi biz yapacağız demektir. Bunun 6 aylık gibi bir sınırı olamaz. Sigorta yapıldıktan sonra, bir ay içinde cayma hakkımız varmış. Bilmiyoruz ve söylenmiyor. Kredi kullanacaksanız size zorunlu dayatılıyor. Ama sigorta görevini yapmıyor. Bir aylık süre sonra başvuru incelenmesi ne demek. E-Devlette evraklar belli. İşe giriş belli, işten çıkış belli, evrakların altında barkodla doğrulama var. Yani kısacası ben ve benim gibi vatandaşlar mağdur ediliyor. Piyasanın kötü gidişini bankaların daha çok kar etme iştahı halkın kamburunu daha da arttırıyor. Nedense hep halk çekiyor. Her sorunun ceremesini. Bu yazıyı, dikkat etmeniz için, başıma gelenin başınıza gelmemesi için uyarı niteliğinde yazdım. Yoksa sonuçsuz bir yazı olacağını da tahmin edebiliyorum.

Akbank Bilgim Dışında Hayat Sigortası Yenileyip Hesabımdan Para Çekti

Halit
28 Mayıs 2025 20:38

İşsizlik Sigortası Kapsamında Yetersiz Kredi Ödemesi

Fatih
22 Şubat 2025 13:23
Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

Yağmur
16 Eylül 2024 13:11

Amine
11 Temmuz 2024 18:33
Akbank İşsizlik Sigorta Tarafından Mağdur Edildim
Akbank İşsizlik Sigorta Tarafından Mağdur Edildim
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
02 Mayıs 2025 13:54