TEB Kredi Yıllık Kartı Aidat Ücreti

TEB Kredi Yıllık Kartı Aidat Ücreti
Merve
09 Haziran 2024 07:22

2016 yılından beri TEB kredi kartı kullanıcısıyım ve her yıl düzenli aidat ücreti ödüyorum. Bu yıl ve geçmiş zamanlarda kesilen tüm kart aidatlarının tarafıma iadesini talep ediyorum. Aksi takdirde kartımı iptal edeceğimi bildiririm. 4402 **** **** 8174 numaralı TEB kredi kartıma 08.06.2024 tarihinde 460 TL tutarında yıllık üyelik ücreti adı altında bir tutar ekstrede yansıtılmıştır. Bu aidat ücretinin aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği ve ekstra bir şarta bağlanmaksızın iade edilmesini talep ediyorum. 'Tüketici Kanunu'nun 28 Mayıs 2014 tarihli ve 6502 sayılı 31. maddesinin 3. fıkrası: Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır. 4822 sayılı Kanun'la değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. maddesi gereğince bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeni ile içeriğine etki edilmeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır. '13. Hukuk Dairesi'nce verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre söz konusu yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'nun 125. maddesi ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair de kesin hükmü bulunmaktadır. Alınan aidat ücretlerinin tarafıma iadesi hususunda gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağımı belirtir, bankanız nezdinde tüm hesaplarımı ve kredi kartımı kapatacağımı iletirim.

09 Haziran 2024 11:07 (Şikayetten 3 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, sikayetvar.com sitesine ilettiğiniz mesajınız Bankamıza ulaşmış olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, TEB

İrem

02 Nisan 2024 12:53
Gökhan sonuçtan çok memnun

Gökhan
27 Aralık 2024 18:20
"Banka ilk iş gününde sorunu çözdü 1 yıl açık kalma şartı ile ücreti iade ettiler. Teşekkürler"

TEB Kategorileri