Jolly Tur Eksik Bilgilendirme Nedeniyle Mağduriyet Yaşadık

Selimcan
28 Ekim 2024 17:40

Şikayet Edilen: Club Jolly Turizm ve Ticaret a. Ş – Vergi No: 2110660937

Şikayet Konusu: Yurt dışı tatilimiz için eksik bilgilendirme sonrası mağduriyet

Açıklamalar: 17/07/2024 tarihinde Jolly Tur İzmir çağrı merkezi'nden M***İ*** ile görüşülerek Mısır Sharm El Sheikh turu için bilgiler aldık. Bizden istenen tüm belgeleri de M***İ*** ’e ulaştırdık. “Pasaport bilgileri”

18/07/2024 tarihinde TA/2407YAJ6 rezervasyon kodu ile 07/09/2024 - 11/09/2024 Mısır Sharm El Sheikh turu için İzmir çağrı merkezi'nden M***İ***  ile görüşülerek tur ödemesi olarak tek çekim 45.696,70 TL ödeme hesabımdan çekildi.

07/09/2024 tarihinde Mısır turu için İstanbul Havalimanı’na gittiğimizde pasaport kontrolleri esnasında F***M*** nin pasaportunun süresinin bitimine 3 ay kaldığı belirtilerek bilet kesilemeyeceği tarafımıza söylendi. Yaşanan mağduriyet sonrasında tur rehberimiz de konu hakkında hiç yardımcı olmadığı gibi hiçbir şekilde kendimize muhatap bulamadık. Bize daha sonradan yurt dışına çıkışlarda pasaport süresinin bitimine en az 6 aylık bir süre olması gerektiği için bilet kesilemediğini öğrendik. Biz tüm evrakları turdan neredeyse 45-50 gün önce Jolly Tur’a bildirmiş olmamıza rağmen böyle bir uygulamanın olduğu tarafımıza bildirilmiş olsaydı, pasaportumuzu yenilemiş ve mağdur olmazdık. Eşim M**M**  ile birlikte çıkmak için yaptığımız birikimler sonrasında benim yurt dışına çıkamam yüzünden kendisi de tura katılmamıştır. Yaşanan mağduriyet sonrasında Jolly Tur yetkilileri ile yaptığımız ilk görüşmede Jolly Tur’dan T*** Hanım ile yapılan görüşmede firma yetkilisi M** İ***’in pasaport tarihini girerek 29/12/2024 yerine 29/12/2025 yazmış olması nedeniyle herhangi bir sorun görmedikleri için uyarma gereği hissetmedikleri söylendi. Ama sonrasında yapılan görüşmelerde kendilerince bahaneler göstererek hiçbir şekilde mağduriyetimizi gidermek adına bizlere dönüş yapmadılar.

Hukuki Sebepler: Tüketicinin Korunması hakkında Kanun ve sair hukuki sebepler

Netice-i Talep: Tur için ödediğimiz 45.696,70 TL’nin yasal faizleri ile tarafımıza geri ödenmesi veya başka bir tur ile mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Jolly Tur İle Tatil Kabusu: Rehber Sorunu Ve Kötü Organizasyon

Gökhan
05 Şubat 2025 15:18
Fulya sonuçtan hiç memnun değil

15 Nisan 2024 13:32
Göktuğ sonuçtan hiç memnun değil

Jolly Tur İle Tatil Kabusu: Mağduriyetler Zinciri

Göktuğ
26 Mart 2025 19:46

19 Nisan 2024 11:23
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

22 Temmuz 2024 16:34