Ankara Etlik Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu İşlemleri

07 Haziran 2023 00:21

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde sağlık kurulundaki bazı banko memurları bilgisiz işine hakim olmayan personelden oluşturulmuştur. Kendilerinin işlerine hakim olamamaları sebebiyle kurulda işi olan çoğu hasta veya hasta yakınları ilgisiz yerlere yönlendirilmektedir. 06 Haziran 2023 tarihinde kolon kanseri teşhisi konulan babam vasıtasıyla refakatçi izni almak maksadıyla Sağlık kuruluna müracaat ettim. Saat 10.00'dan itibaren genel cerrahi servisi ve kurul arasında en az 5-6 defa mekik dokudum. Servise gidiyorum, doktor kurul yapacak diyor, kurula gidiyorum servis yapacak diyor. Dalga geçer gibi bir işleyiş, lakayıt bir düzen var. En son saat 16 sularında oradaki 2 erkek memur ile tartışmamız neticesinde doktoru çağırarak evrak işlemlerim halledildi. Ben de madem halloluyordu beni niye yukarı gönderdiğiniz demem neticesinde hala yukarı yapacak aşağı yapacak gibi saçma cevaplarla karşılaştım. Yani sonuç olarak Ankara Etlik Şehir Hastanesinde idari işlerde tanıdığınız bir personel yoksa işlerinizi yürütmeniz çok zor. Bütün fiziksel şartların sağlandığı süper bir hastane olmasına rağmen bazı ilgisiz ve bilgisiz personel bu güzelliklere gölge düşürmektedir. Tabii ki işini layıkıyla yapan bir sürü doktor, bir sürü memur var, onlar bu söylemlerimin dışındadır. Hepsine teşekkür ediyorum. Oturmuş oldukları bilgisayardaki işleri bitirmeleri, görevlerinin bittiği anlamına gelmez. Kimse işlemlerini nerede tamamlayacağını, nasıl tamamlayacağını bilmiyor ve bilgi vermiyorlar. Doktorundan memuruna, tabii kendileri de bilmiyor. Bu yüzden çok sıkı bir denetim ve eğitim verilmeli diye düşünüyorum. Fiziksel anlamda süper olan bu hastanelerimizin güzelliklerine gölge düşürmemek gerekiyor. İnsan ayrımı yapmamak gerekiyor. Garibana yükleneyim, istediğim gibi konuşayım, fırça atayım ama birinin ismi ile gelenlere oturtturup çayını söyleyeyim, kahvesini söyleyeyim, işlerini halledeyim. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Asıl konu işin uzun sürmesi değil, personelin iş bilmemesi sebebiyle 4-5 saat hiç iş yapılamamasıdır. Konunun takipçisi olacağım.

26 Haziran 2023 21:22

16 Mart 2025 04:12