Zaya Korse Ürün İademi Yapmıyorlar

Merhabalar 07.06.21 tarihinde zayakorse firmasından almış olduğumuz iki üründe ciddi sorun yaşamaktayız. Sipariş alınırken gösterilen nezaket kesinlikle sipariş sorunsalıyla karşılaşıldığında yok öncelikle kilo boy bilgilerimizi ileterek önermiş oldukları bedenler doğrultusunda sipariş oluşturduk. Fakat elimize gelen ürün hiçbir şekilde ürün içeriğinde belirtilen özelliklere sahip olmaksızın beden olarak uymamakta XL ve 3XL bedenlerinde iki ürün geldi 100 kilo olan birine 3XL uygundur efendim denildi fakat görselde görüldüğü üzere gönderilen iki taytta aynı bedenleri katiyen üzerlerinde yazmıyor iç etiketlerinde de yazmıyor 100 kilo olan birine imkansız olması 80 kilo olan kişi her ikisini de denemek durumunda kaldı bedenlerini anlayamadığından her iki taytta katiyen olmadı. Hukuk bürosunda çalışıyor olmam la birlikte Alıcı, sözleşme konusu mal/hizmeti teslim almadan önce muayene edecek; ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb... Hasarlı ve ayıplı mal/hizmeti kargo şirketinden teslim almayacaktır. Teslim alınan mal/hizmetin hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Alıcı, Teslimden sonra mal/hizmeti özenle korunmak zorundadır. Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Ürünle birlikte Fatura da iade edilmelidir. Cayma hakkı: alıcı; satın aldığı ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Satıcı kendisi buna karar veremez zaya korse WhatsApp hattından ilk görüşmemizde ürün değişimi yaparız iade yapmayız yanıtı alınmaktadır ısrarla ürünü gönderin bakarız konuşuruz şeklinde görüşmeleri söz konusu oldu daha sonra. Ürünü teslim aldığımız 09.06.21 tarihinde iade gerekçesini bildirerek geri gönderdim fakat ellerine teslim aldıklarında dalga geçer gibi ürün geldi elimize hangi ürünü gönderelim dendi 3xl dışında beden seçeneğim yok dalgamı geçiyorsunuz dendiğinde biz anlattık siz anlamadıysanız ne yapalım yanıtı var. Zorla ürün satın almamız için diretiyorlar

Mecbur kaldığım için firma yetkilisi M** ö** beyi aradım durumu telefonda izah ettim başta iademi onayladığını WhatsApp hattına bildirin yardımcı olsunlar dendi aradan 5 dakika geçmeden 3x iade olacak XL olmayacak yanıtı aldım XL hanımefendiye olmadı 3xl de olmadığı için gönderdiğimizi bildirdik. Telefonlar yanıtsız aramalar cevapsız işinize geliyorsa gibi bir de Hayır beyefendi iki ürün içinde söyledim tekrar özet geçiyorum iki ayrı arkadaş için sipariş verdik ve bize gönderilen ürünlerde beden yazmayınca her iki ürünü de denedi arkadaşlar hani biri XL diğeri 3xl diye her ikisi de olmayınca. Hangisi hangi bedendir bilmediğimizden sorduk bize içinde ya da poşet üstünde yazar dendi ama yazmadığı için biz hangisi olursa onu alalım mantığıyla denedik ama olmadı bugün ürünler gelmiş evet biri XL diğeri 3xl imiş içindeki şeritten anlaşılıyormuş fakat bedenlerin ikisi de olmadı aynı kililere yani 3xl dahil olmadığı için gönderdik XL zaten katiyen olmadı 3xl birinin diz kapağında öbürünün yarım üst bacağında kaldı açıklamasına Firma yetkilisinden şöyle bir yanıt geliyor Hanımefendi muhatabınız ben değilim zaya korse WhatsApp Hattı ile iletişime geçmelisiniz daha fazla rahatsız edilirsem engellemek zorunda kalacak bilginiz olsun çözüm odaklı ilerlemedikleri gibi bir de bunun üzerine giyerken çekip video atsaydınız nasıl olmaz kadına dendi böyle bir zorunluluğumuz olmadığı gibi WhatsApp hattından bir de Firma sahibi 3xl iadesinden de vazgeçti Şu an süreçte iki ürününüzü size geri yolluyoruz Faturaları mevcut zaten Gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz yanıtları geldi zorunlu kaldığım ve ürünü mecburen satın almak zorunda bırakıldığım edimin güvenini kötüye kullanmalarından kaynaklı şikayetçi olacağım bunu kendilerine de bildirdim. Mecburi zorla başka bir ürün seçmek durumunda bıraktırdılar ve asla o para etmeyecek şeylere 90+90+15 t kargo ödemesi yaptım. Yetkililerin konu hakkında dönüş yapmasını rica ediyorum yaşadığım mağduriyetti başkalarınında yaşamaması adına gerekli bildirimleri yapacağım.
Merhabalar zaya korseden almış olduğum iki adet tayt bulunmakta alıcısı olduğum bu ürünlerin biri 80 kilo ve beden olarak satıcıya sorularak danışarak beden fotoğrafı paylaşılarak alındı XL ve 3Xl olarak fakat gelen üründe beden yazmadığı gibi ürün olmuyor. İade işlemi için yardımcı olmuyorlar
Wahatsaptan ürün iadesini istediğimi edminin güvenini kötüye kullanmak hoş değil güven sarsmış olduklar için yeni bir ürün istemediğimizi dile getiriyorum bizi dava etmekte hakkınız var yanıtı alıyorum ben başka bir ürün almak istemiyorum ürünün kalitesi belirtilen özelliklere sahip olmaması tüketici olarak güvensizliğe yol açtığı için bunu karşı tarafa iletmi olduğum halde siz ürünü gönderin ürün bir gelsin konuşuruz yanıtını alıyorum sıfır ciddiyetsizlik istediğiniz ürünü göndereyim deniyor ben istediğim ürünü sipariş verdim ve gelmedi gelen üründe güvenimi şaştı ve iade istiyorum net cevap istediğimi kargoyu gönderdiğimde ne zaman iade olacağını soruyorum sabredin bir ürün gelsin konuşacağız deniyor ben neye istinaden güveneceğim konu hakkında yetkiliden dönüş beklemdeyim.