Yüzyıl Pendik Hastanesi Hasta Hakları Müdürü

Maide
20 Temmuz 15:02

Merhaba, 19.07.2024 tarihinde saat 14:50 sıralarında arkadaşım Y****** G****’in rahatsızlanması üzerine İstanbul Pendik Özel Yüzyıl Hastanesi'ne başvurduk. Kimliğimizin yanında olmaması üzerine bankoya ehliyet veya pasaport görseli ile işlem yapıp yapamayacağımızı sorduk. Kendileri önceden bu hastanede kaydımızın olup olmadığını sordu, olmadığını ama bu hastanede özel sağlık sigortamızın olduğunu belirttik. Onun üzerine hasta hakları D**** Hanım'ın onayı dahilinde alabileceğini, gerekirse benim kimliğimi alabileceklerini belirtti. Onay için yanına gittiğimde benimle konuşmayı bırakıp o sırada bekleyen arkadaşıma yönelip 'Çok kötü görünüyorsun, neyin var?' sorusunu yöneltti. Kimliğinin nerede olduğunu, e-Devlet'ten nüfus kayıt örneğini görmesi gerektiğini belirtti. Pasaport var dediğimizde 'Mülteci misiniz, ben nereden bileceğim?' diyerek işi kişiselleştirip karşısındakinin hasta olduğunu unuttu. Arkadaşımın elinden telefonu alarak ben e-Devlet üzerinden bilgileri göstermeye çalışırken yine ısrarla arkadaşıma dönüp 'Kimliğin nerede, ben nereden bileceğim, e-Devlet'in sana ait olduğunu' dedi. Ne kadar muhatabı kendime çekip nüfus kayıt örneği ve ehliyetteki karşılaştırmayı göstersem de dikkate almadı. Kendisine şu an benim kimliğim yok, ehliyetim yanımda, ben muayene olamayacak mıyım sorusunu yöneltmiş olsam bile odak yeri farklıydı. Yalan söylemek ile suçladı bizi. Bankodaki arkadaşın Anadolu Sigorta için kimlik gerektirmediğini, kayıt açabildiğini duymamın ardından kayıt oluşturabileceğime sevinmişken D**** Hanım arkadaşımın başına giderek 'Kimliği canlı istiyorum. Kabul etmiyorum.' şeklinde seviyesizce konuştuğuna şahit oldum. Kendisine karşısındakinin hasta olduğunu, ona göre davranması gerektiğini belirttiğimde 'Sizinle muhatap olmayacağım.' diyerek odasına girdi. Bankodaki arkadaşlara başhekim ile görüşmek istediğimi belirttiğimde kendisi odasından bağırarak 'Benim yetkim şu an için yeterli.' diyerek cevap vermesinin ardından 'O zaman sizden ricam bize kayıt açmanız.' dedim. Kendisi bu konuda işi kişiselleştirmiş, asla profesyonel davranmıyordu. Arkadaşım hastaneden ayrılmak üzere ayağa kalktığında ufak bir bilinç kaybı yaşamıştır, biz o haldeyken bile başımızın ucuna gelip 'Kameraları izleyin.' diyerek bizi demoralize etmeye devam etmiştir. Hemşire ve doktor desteği ile acil servise sedye ile gönderildik. Başhekim veya hastane müdürü ile görüşmek istediğimizde acil servis doktoru A**** Bey kendini farklı tanıtmıştır. Özetle ilgilenmediler. Hasta derdine değil de ego derdine düştüler.

25 Temmuz 15:01 (Şikayetten 4 gün sonra)

Merhaba; Daha kaliteli hizmet sunabilmek adına değerli geri bildiriminiz için Pendik Yüzyıl Hastanesi olarak teşekkür ederiz. İletmiş olduğunuz görüşünüz ile ilgili başhekimliğimizle değerlendirme sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Hasta mahremiyeti ilkesi gereği detaylarını bu alandan paylaşmadığımız bildiriminizdeki tıbbi endişeleriniz ile ilgili sizi telefonla ayrıntılı olarak bilgilendirdik. Memnuniyetiniz ile ilgili girişimleri hastane yönetimi olarak bizzat takip ediyor olacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yüzyıl Pendik Hastanesi Pendik Yüzyıl Hastanesi Doktor Şikayeti

Çiğdem
24 Eylül 12:09
Yüzyıl Pendik Hastanesi Pendik Yüzyıl Hastanesi Doktor Şikayeti

Yüzyıl Pendik Hastanesi Özel Yüzyıl Hastanesinde Yapılan Muamele Hk.

Yasemin
19 Temmuz 20:46