Şaban sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi Mobil Bankacılık Güvenli Değil Banka Da Arkasında Durmuyor

18 Nisan 2024 19:19

27/02/2024 tarihinde telefonum bozuldu (en azından ben öyle düşünüyordum). Telefonumu tamirciye bıraktım ve 2 gün sonra teslim aldım. Bankacılık mobil uygulamalarımı tekrar yüklediğimde Yapı Kredi Mobil Bankacılık uygulamasında hesabımdan 159000 TL kredi çekildiğini ve bu paranın 59000 TL'lik kısmının ismini işlem dekontundan öğrendiğim bir şahsa gönderildiğini tespit ettim. Hemen banka müşteri hizmetleri ile iletişime geçip işlemlerin bana ait olmadığını belirttim ve hesabıma bloke koydurdum. Hatta müşteri ilişkileri yetkilisi ben kendisi ile görüşürken aynı şahsın işlem yapmaya çalıştığını belirtti. Bu durum banka görüşme kayıtlarında mevcuttur. Banka ile ile iletişime geçtiğimde kendilerinin hiçbir sorumluluğunun olmadığını hatta benim şifremi şahısla paylaşmış olabilme ihtimali ile beni itham ettiler. İşin garibi aynı telefonda başka bir mobil bankacılık uygulaması olmasına rağmen o banka ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı. Yani Yapı Kredi Bankasının mobil bankacılık uygulaması güvenli değilmiş. Size ait olmayan işlemler bilginiz ve rızanız dışında yapılabilir ve maalesef bende olduğu gibi banka tarafından suçlanabilirsiniz. Maaş müşterisi olduğum bir bankanın böyle bir davranış içerisinde olması gerçekten üzücü. Ayrıca ben kendim kredi çekecek olsam defalarca güvenlik sorusu ve şifre ile karşılaşırken benim bilgim ve rızam dışında tanımadığım şahıslar hesabımla ilgili bu işlemleri kolaylıkla yapabiliyormuş. Bu da acaba banka görevlilerinin de bu gibi durumlarda parmağı var mı sorusunu akla getiriyor? Yani bu işlemlerle ilgili bana ne bir çağrı ne bir mail ne bir güvenlik şifresi gelmedi. İşlemin saatine baktığımda da bu işlemlerin telefonumu telefoncuya bırakmadan önce olduğunu tespit ettim. Adı geçen banka benden habersiz ve rızam olmadan nasıl bu işlemleri yapıyor? Ben bu durumla ilgili savcılık aracılığıyla şikayette de bulundum. BDDK'ya da başvurdum. Tüm platformlarda hakkımı arayacağım. Maaş müşterisi olmama rağmen Yapı Kredi Bankasında hesabımda tek kuruş bırakmayacağım. Mobil bankacılık uygulamalarının güvenli olmadığını tüm çalışma arkadaşlarımla ve çevremle paylaşacağım. Bir öğretmen olarak öğrencilerime ve ailelerine bu durumu anlatacağım. Yöneticilerimi de tekrardan maaş anlaşması konusunda Yapı Kredi Bankası ile anlaşmaması konusunda uyaracağım. Mağduriyetim giderilene kadar bu işin tüm platformlarda takipçisi olacağım. Saygılarımla.

Hesabımdan İzinsiz Para Transferi Ve Yetersiz Banka Desteği

05 Ağustos 2025 17:16
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

12 Kasım 2024 03:12
İzinsiz Para Çekimi Ve Bilgi Eksikliği
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

20 Ağustos 2024 23:03
Yapı Kredi Mobil Uygulamasında Güvenlik Sorunları
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi'de Şifre Yenileme Çilesi: Müşteri Hizmetleri Erişilemiyor

17 Nisan 2025 12:01