Vize Başvuru Sürecindeki Belirsizlik Ve Gecikme

13 Kasım 23:24

Hollanda arkadaş ziyareti için 15.10.2024 tarihinde İzmir'den evraklarımı teslim ettim. 17 Ekim'de evraklarımın konsolosluğa iletildiğinin mailini aldım başka da bir değişiklik olmadı. Neredeyse 1 ay olmasına rağmen hala bir haber yok. Benden sonra benimle aynı kategoride başvuran kişilerin pasaportunun teslim edildiğini okuyorum benim pasaportum kargoya bile verilmedi. İşlemler hangi sıraya göre değerlendiriliyor anlamıyorum. Seyahatim 20 Kasım'da başlıyor. Pasaportum gelecek mi vizem onaylandı mı hiçbir şey belli değil.

19 Kasım 21:18

Ref no:NLIZ/151024/0002/01 15 Ekim'de evraklarımı İzmir VFS'den teslim ettim. Tam 35 gündür pasaportum konsoloslukta işlemde gözüküyor. Bu yüzden biletim yandı. Benimle aynı zamanda ve sonrasında aynı kategori ve şehirden başvuran kişilerin 20-25 günde pasaportları teslim edilmiş. Pasaportlar hangi sıraya göre işleme alınıyor? Bu eşitsizliği anlamak mümkün değil. Konsolosluk VFS'ye yönlendiriyor VFS karar merci konsolosluktur diyor. Karşınızda bir muhatap bulmak mümkün değil. Bu belirsiz bekleme sürecinin bir an önce bitmesini ve pasaportumun tarafıma ulaşmasını rica ediyorum.

19 Kasım 21:15

14 Kasım 11:49 (Şikayetten 12 saat sonra)

Değerli Başvuru Sahibi, VFS Global & Gateway Vize Başvuru Merkezi'mize göndermiş olduğunuz geri bildiriminiz için öncelikle teşekkür eder, memnuniyetle yardımcı olacağımızı bildirmek isteriz. Saygılarımızla, VFS Global & Gateway Müşteri İlişkileri Yönetimi

Gizem

Merhaba vizeniz geldi mi acaba?

Beyza

Hayır gelmedi maalesef hala konsoloslukta gözüküyor

VFS Global Çek Cumhuriyeti Vize İptalinde Yaşanan Sorunlar Ve Hayal Kırıklığı

Dilek