VakıfBank'ın 2. El Taşıt Kredisine İstinaden Kasko Dayatması!

Günlerdir inceleniyor ama cevap yok üstelik bu arada bana zorla kasko yapıldı üstelik 3 yıl sizden yaptıracağım diye taahhüde zorla imzalattı banka görevlisi Ozan bey bu şekilde olması gerekiyor ama 1 yıl dolduğunda ben sizi arayıp bilgilendireceğim isteyip istemediğinizi soracağım dedi umarım öyle olur ama hiç güvenmiyorum bana hala bankadan dönen yok sürekli arıyorum incelemede diyorlar günlerdir ne inceleniyor acaba
Hala bankadan cevap yok defalarca kez aradım ama ilgilenen yok dönen yok böyle bir bankacılık anlayışı olamaz o zaman neden bankanın müşteri hizmetleri var bence kapatın gitsin
16.03.2023 tarihinde VakıfBank’tan 2. El araç kredisi kullandım. Kredi onaylandığında banka görevlisi telefonla arayarak kredi kullandırmak için hayat sigortası, Ferdi Kaza Sigortası ve tahsis ücretini kapsayan 11.850 TL'lik masraf çıktığını bir de kaskoyu bankadan yaptırmam gerektiğini söyledi. Bu arada 1,59 oranla kredi kullanabiliyordum. Ancak sonrasında ürün tercih formunu görüntülediğimde iki seçenek olduğunu 1,75 oranla da kredi kullanabileceğimi bu seçenekte herhangi bir sigorta kasko vb. Bir dayatma olmadığını gördüm. Ancak banka görevlisi o** bey tarafından bana 1. Seçenek sunulmadı. Her şeyi dijitalden imzaladığımız için açıp görüntüleme şansımız da yok sayfalar dolusu evrakı. Araç alım işlemleri tamamlandıktan sonra kasko aşamasına geldiğimizde ben 11.500 TL teklif alırken banka bana Türkiye Sigorta ®'dan 15.680 TL'lik bir teklif sundu. Ancak sunulan teklif benim aleyhime bir sürü kriter içeriyordu bu nedenle kriterleri yenilemesini fiyatı indirmesini istediğimde daha da kötü bir teklif ile karşılaştım. Bu arada kaskoyu akşama kadar bankadan yaptırmazsam kendilerinin yapacağını ve bedelini nasıl tahsil edeceksiniz dediğimde ise kredi hesabıma ekleyeceğiz diye tehdit edildim. Bankalar böyle kendi kendine kasko yapıp hesaba yansıtabiliyor mu onu da anlamadım. İstediğim kriterlere yakın teklif ilettiklerinde ise kasko bedeli 15.880 TL'ye yükseldi. Eşimin kredi kartından tahsil edilerek kasko yapılsın değimde önce tamam dendi sonra olmuyormuş bizim sizin için çıkarttığımız kredi kartından tahsil edilecek dendi. Oysa ki ben kredi kartını kullanmak istemiyorum ama ona da zorlanıyorum bu şekilde olunca. En son 18.03.2023 tarihinde sigorta teklifiniz düzenlenememiştir diye bir SMS aldım. Ardından bu durumu müşteri hizmetlerine bildirdim. Kaskosu yokken aracımın başına bir şey gelse zararımı VakıfBank mı karşılayacak diye soruma cevap arıyorum. Çok acil dönüş beklediğimi söyleyerek bugün 20.03.2023 tarihinde de tekrar müşteri hizmetlerini aradım ama hala dönüş yok. Ben kaskoyu da bizden yaptıracaksınız şeklindeki dayatmayı kabul etmiyorum. Bu konuda acilen dönüş bekliyorum.