VakıfBank şubesinde 25 Mayıs 2023 tarihinde 217.000₺ tutarlı taşıt kredisi kullandım kredim ® hesabıma geçtiği anda 00158007315415456 Hesap numaralı hesabımdan haksız ve hukuka aykırı olarak tutarında 563777152'numaralı poliçe numaralı Güneş Sigorta, Poliçesinin İstihsal Prim Ödemesi sigortası açıklaması adı altında 2023004814458489 işlem numaralı dekont ile para kesintisi yapılmıştır. Kredi hayat sigortası yapılması zorunlu olmayıp tarafımla müzakere yapılmadan ve tarafından olur alınmadan hayat sigortası yapılması ve tarafımdan ücret kesilmesini kabul etmiyorum. BDDK ® tarafından çıkartılan son düzenlemeyle de kredi hayat sigortası kesilemeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca Emsal olarak Tüketici Kanunu 6102 sayılı maddesi Hayat sigortasının müzakere edilmeden tek taraflı olarak sözleşmeye konu olduğundan bu durum mahkemeden kaldırılabiliyor. Yukarıda açıklanan nedenlerle BDDK düzenlemesine Tüketici Kanunu 6102 sayılı maddesine ve Emsal mahkeme kararlarına aykırı olarak tarafında müzakere edilmeden Kredi kullanım sonrası hesabımdan haksız olarak kesilen 808,00 TL kredi hayat sigortası tutarının eksiksiz olarak hesabıma iade edilmesini talep ederim. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.
0 Yorum