22 Mayıs 2017
#8405222

Tüvtürk Turhal; Kanunlar Keyfi Uygulanmak İçin mi Yapılıyor?

2006 Model hususi-hafif ticari aracımla Mart/2017 'de Turhal Tüvtürk'te bugüne kadar karşılaşmadığım iki ağır kusurla karşılaştım azami ağırlığın ruhsatta yazması ve 4 lastikten 2 sinin yük endeksinin 86t olması gerektiği belirtildi ben 10 yıldır 82t lastiklerle muayeneye girdiğimi sıkıntı yaşamadığımı söylediğimde teknisyen bu kanun yeni çıktı dedi. Araç muayeneden geçtikten sonra istasyondan bu yük endeksiyle ilgili kanun-yönetmelik metnini talep ettim veremediler dilekçe yazdım cevap vermediler. İkinci dilekçeme cevap vermiş olmak için cevap verilmiş fakat yine benim talebim yerine getirilmemiş. Kanun metni ve yürürlülük tarihini verememişlerdir çünkü verdikleri zaman kendilerinin keyfi uygulamaları ortaya çıkacaktır. Bu uygulamanın istasyon yetkilisinin dediği gibi Şubat 2016 'da değil 2013' den beri uygulamada olduğunu öğrendim. Hatanın yalanla kapatılması müşterinin kandırılması doğru mudur?

Mehmet Mehmet 9.385 Okunma
Yorum Yap

Cevaplar

  • Mehmet29 Haziran 2017

    Bir Tarih yazmaktan acizmisin Tüv Türk. !

  • Mehmet20 Haziran 2017

    Tüv Türk hadi bana saygın yok 1708 vatandaşımız okumuş onlara da mı saygın yok da bir tarih yazmaktan imtina ediyorsun.

  • Mehmet08 Haziran 2017

    Neredesin Tüv Türk yazacağın sadece bir tarih...

  • Mehmet01 Haziran 2017

    20 gün oldu Tüv Türk bir tarih sizden istediğim kimin haklı olduğunu ben biliyorum da şikayetimi okuyan 1015 kişide bilsin istiyorum doğruyu yazmamakta neden ısrar ediyorsunuz hatayı kabullenmek bu kadar zor mu...

  • Mehmet23 Mayıs 2017

    Tüvtürk müşteri temsilcisi listeyi eklemişsinde bu yük endeksi ile kanun-yönetmelik-uygulama talimatının yürürlük tarihini neden yazmıyorsun? Yazınca istasyonun yanlışı ortaya çıkacak diye mi çekiniyorsunuz!

  • Mehmet22 Mayıs 2017

    Verilen cevap tamamda ben 10 yıldır 82t lastiklerle muayeneye girdim kimse bana en az 2 lastiğin 86t olacak demedi bu süre içerisinde aracıma 2 takım lastik aldım söylenseydi lastiği ona göre alırdım ben şu anda neden-kimin yüzünden maddi mağduriyet yaşadım bunu kim telafi edecek madem böyle bir uygulama önceden de vardı benimle dalga geçer gibi neden '' bu kanun yeni çıktı'' deniliyor, bir de bu yük endeksi uygulaması ile kanun-yönetmelik-uygulama talimatı her neyse bunun hangi tarihten itibaren uygulandığını neden söylemiyorsunuz bu bilgiyi dilekçeyle istediğim halde istasyondan alamıyorum Tüvtürk genel müdürlüğüne mail attım cevap alamıyorum sizden cevap alamıyorum devlet sırrı mı bu neden söylemiyorsunuz?

  • Tüvtürk Temsilcisi22 Mayıs 2017

    Sayın Müşterimiz, Araçların lastik ve jant ebatları aracın tip etiketi üzerinde ya da kataloğunda yazan ebatlarla uyumlu olmalıdır, uyumlu olmaması durumunda Ağır Kusur olarak değerlendirilmektedir. Aynı zamanda lastiklerin toplam taşıma kapasitesi aracın AYAĞ değerini taşıyabilecek kapasitede olup olmadığı kontrol edilmektedir. Ekteki listede lastik indeksleri ve karşılık gelen ağırlıkları yer almaktadır. Örneğin; 82 lastik indeksi 475x4=1900 kg yapar, azami yüklü ağırlığı 1900 kg’dan fazla olan bir araçta daha yüksek kapasiteli lastikler kullanılmalıdır. Her türlü soru ve sorununuzu, 0850 222 88 88’den ulaşabileceğiniz Çağrı Merkezimiz ve www.tuvturk.com.tr internet sitemiz aracılığı ile yanıtlamaya hazır olduğumuzu belirtir, güvenli yolculuklar dileriz. Saygılarımızla, TÜVTÜRK A.Ş.

Ziyaretçi Yorumları