Turkcell Numara Taşıyanları Yanıltıyor
6.679görüntüleme

Beni daha sonra Turkcell'den arayan ve yanılmıyorsam ismi Mehmet olan temsilci çok yardımcı oldu. Paketimde gerekli düzenlemeleri yaptı eksiklikleri giderdi. Üzerine 30 GB hediye internet verildi. Sorunum çözüldüğü için belirtmek istedim. Teşekkürler.

Müşteri temsilcisi Mehmet Bey'e çok teşekkür ederim. Bir türlü çözülemeyen sorunu çözdü.
Hattımı Turkcell'e taşımak istediğim için Turkcell.com.tr'den numara taşıma başvurusu yaptım. Numara taşıyanlara özel aylık 105 TL ücret ile Aynen 16 GB isimli paketi (16 GB İnternet, 900 dakika, 250 SMS) alabileceğim yazıyordu. Bu paketi seçip internetten başvuru yaptım. Tarafıma gelen mail üzerine bana en yakın bayi olan Adana/Atatürk Cad. Bayisinden hattımı aldım.
1 Nisan 2022 tarihinde hattım açıldı, Turkcell uygulaması olan Dijital Operatör'ü telefonuma indirdim ve fatura tutarına baktığımda 115.10 TL olduğunu gördüm. Müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda paket ücretinin 145 TL/aylık olduğunu, benim kullanım günüm tam 30günü doldurmadığı için kullanılacak gün üzerinden hesaplama yapıldığını söylediler. Ben bunu kabul edemeyeceğimi başvuru sırasında 105 TL üzerinden başvuru yaptığımı ifade ettim. Bayiye de tekrar gittim kimse yardımcı olmadı. Müşteri hizmetleri önce sözleşmeniz yok yıllık taahhüt fiyatı 105 TL'dir, hattı teslim aldığınız bayiye gidin dedi, bayiye gidip sözleşme yapmak istediğimde bayi böyle bir sözleşmeli paketimiz yok dedi, müşteri hizmetlerini tekrar arayıp durumu anlattım bu arada laf arasında aynen 16 GB paketinin sözleşmeli tutarın da zaten 116 TL olduğunu belirtti. Yani Turkcell insanlar hattını taşısın diye yanlış reklamlarla tüketiciyi yanıltıyor.
Benim yerimde başkası olsa belki anlamadan her ay sandığından daha fazlasını ödeyecekti. Milletin 40 TL'sini nasıl alacaklarını şaşırmışlar. Turkcell gibi kurumsal bir firmanın bu tarz ucuz işlere girmesi bende tam bir hayal kırıklığı yarattı. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracaktım ama uğraşmak istemiyorum. Bu saatten sonra 105 TL'den paket alsam ne olacak, insan bir kere tiksindikten sonra yapacak bir şey yok. Bu firma ile çalışmak istemiyorum. Ben de ilk fırsatta ya kendi operatörüme ya da başka bir operatöre geçeceğim.
(Not: bu arada aynı paket hala numara taşıyanlar için tanımlanabilir gibi sitede yer alıyor, isteyen bakabilir)