Ticaret Bakanlığı Ürüne 2 Kat Vergi Koymuşlar!
Aliexpress'ten aldığım 6 liralık ürüne 11,5 TL vergi ödedim. Artık gelen kargoları geri çeviriyorum.
4.72 TL ödediğim Aliexpress ürününe 11 küsur TL gümrük vergisi mi olur? Nasıl değer biçiyorlar anlamıyorum. 5.2 TL gümrüğe sunma ücreti mi olur. Ne kıyak iş oh vallahi. Oturduğunuz yerden paraları alın. Almıyorum paketi, 11 TL sokakta bulmadım.
Dünyanın hiçbir yerinde 1 dolar ürüne vergi alan bir ülke yok. 1 dolar ürün alacağım 10 TL vergi vereceğim gel de delirme. Bu hangi dinde hangi kitap da yazıyor? Bu kadarda insanları sıkmayın, vergi arayışına giriyorsunuz büyük iş adamlarından vergi çıkarın.
Aliexpress (Çin'den) den aldığım 2.4 TL değerinde ki sticker'a tam olarak 10.94 TL vergi ödedim. 5.20 TL gümrük snm ücreti. 0.70 TL damga vergisi ve 5.04 TL gümrük vergisi ödedim. Ayrıca paketi açmamışlar bir şey yapmamışlar. Hakkımı helal etmiyorum.
20 liralık siparişime, ücretsiz kargo olmasına rağmen 16 TL gümrük vergisi ödedim. Aldığım her ürün böyle olacaksa, bu bir haksızlık demektir. Her şey para. Bu iş böyle giderse bundan sonra kimse Aliexpress’ten sipariş vermeyecektir ve vermeyin de zaten.
Ücretsiz gönderim olarak sipariş verdiğim ürünlere PTT ücret almaya başladı 5 liraya aldığımız eşyalara 11 TL gümrük ücreti diye ücret alınıyor. Daha önceki siparişlerimizde böyle bir problemle karşılaşmamıştık. Daha bekleyen bir sürü kargomuz var.
Değerinin altında olan bir ürün için gümrük vergisi daha fazla vermek Çin’den almış olduğum ürün 15 TL olan bir ürün için hemen değeri kadar 11 TL vergi vermek neye göre kime göre? Ortada ticari faaliyet mı söz konusu ya da aynı üründen onlarca mı satın alıyoruz? Açın bakın etrafınıza size o veripte...
Gümrüğe takılmaması için belirli fiyatın altında ürünler alıyorum, hala bir şeyler için para vermek zorunda kalıyorum. Rezillik.
Çin'den alınan her ürüne gümrük vergisi alınacağını birçok siparişimden ilki gelince öğrendim maalesef. Bunda Aliexpress'in suçu olduğunu sanmıyorum ama alışverişi bitireceğim kesin. Bir de neye göre vergi alındığını bilmek her müşterinin hakkıdır diye düşünüyorum.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ticari elektronik ileti şikayet sistemi yapmış olduğum SMS şikayetleri ile ilgilenmiyor. Yapmış olduğum çoğu SMS şikayeti hala işleme alınmamış. Hep "yeni kayıt" yazıyor. "yeni kayıt" yazan en eski şikayetim 11.05.2018 tarihli. Şikayetim üzerinden en az 1 ay geçmiş olan ...
Yurt dışından gelen ürünler kayıt altına alınıp vergilendirilmeye başlandığından beri normalin çok üstünde gecikmeler yaşanmaktadır. Aliexpress'ten 15 ürünüm var gelecek. Bu ürünler firmanın vermiş olduğu 2 aylık teslimat tarihinde gelmezse, firmaya ürünümü almadığıma dair şikayet etme hakkım elimde...
Öğrenciyim arkadaşlarımızla birbirinize mezuniyet hediyesi alıyorduk son paramla 4 tane hediye aldım 23 haziran'da vergi 1 Temmuz'da geldi kapıda 1 liralık kaleme 7,5 lira istediler. Ben de komşudan borç almak zorunda kaldım, daha 3 kargo gelecek bu en hafifiydi artık ne yapacağımı bilmiyorum ürünü ...
Aldığımız 7.5 TL'lik ürüne 11 TL gümrük vergisi alıyorlar. 3 -4 ay önce gümrüksüz alışveriş etmiştim. Önceden 60 dolara kadar vergiden muaf deniyordu. Yattan, mücevherattan, yata verilen mazottan vergi alma gariban vatandaşa yüklenin bakalım.
Aliexpress'ten 7 TL ürün aldım. 11 TL vergi verdim. Neye göre hesapladılar acaba bu vergiyi? Çin'den kargo ücreti almadan gönderiyor, biz 11 TL vergi veriyoruz 7 TL aldığımız ürüne yazık. Böyle 4.5 ürün daha geldi onlar da aynı şekilde.
Vergilerden bıktık usandık, kurağımızda kaldı. Öyle güzel alışveriş yapıyorduk ki sağ olsun devlet aaa nasıl yapsam da bir vergi daha çıkarsam demiş gümrükte. 1 TL aldığım ürüne 7.50 TL kapıda para istemiş. Adam Çin'den yolluyor para istemiyor. Bizim millet vergi ekliyor.
Bu nedir ya. Firmayı direk suçlayamayacağım çünkü vergiyi onlar koymadı ama el insaf %100'den fazla vergi olur mu ya. Bunu şikayet edebileceğim bir kurumda yok. Kimi kime şikayet edeceksin. Firmaya şikayet etsen onlar ne yapsın, sizin ülkeniz alıyor sizden bu vergiyi diyecek. Gerçekten çok sinirliyi...
Ben gümrük vergisi konulduğunu TV'den duymadım. Atlamış olabilirim. Zaten siparişler bir ya da bir buçuk ayda ulaşıyor. Bu vergilerin niye limiti yok. Mesela 100$'dan fazla ise vergi kesilecek gibi. Ciddi bir bildirimden sonra uygulama başlatılmalıydı. Gelecek olan siparişlerin de bir zahmet, ne ola...
Aliexpress'ten 5 liralık ürün aldım 7 buçuk TL vergi aldı yazıktır, sırf birilerinin keyfiyeti diye bir şeyler olmasın artık! Allah'tan korkun böyle bir uygulama olmaz.
Aliexpress'ten sürekli olarak ürün alıyorum, 3 liralık ürünü üretip binlerce kilometre uzakta olan bize gönderiyorlar. Bizim sevgili gümrük ise 7,5 lira vergi alıyor, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekli! Ülkede para bitti diye sineğin kanadındaki yağı hesap eder hale geldiniz, yazık!
İlk defa Aliexpress'i indirip alışveriş yapacaktım fiyatları görünce halay müziği duymuş Mahmut Tuncer gibi sevinçliydim. Muz gören maymun mutluluğu vardı. Sepetime bir çok ürün ekledim sevinçle. Daha sonra bir üründe vergi geldiğinin yorumunu okudum. Dumur olup kaldım. Gittim araştırdım gerçekten v...
Ticaret Bakanlığı tarihçesi, Osmanlı İmparatorluğu dönemi ekonomi politikalarına dayanır. Osmanlı İmparatorluğu ile başlayan ekonomik politikalar, Cumhuriyet ile birlikte iktisadi devletçilik yoluyla ilerletilip devam etmiştir. Mülga Ekonomi Bakanlığı ile mülga Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birleştirilerek Ticaret Bakanlığı kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının temel misyonu, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal refaha katkı sağlamak amacıyla ihracatçıların ve girişimcilerin desteklenerek rekabet gücünü ve uluslararası ekonomik ve ticari işbirliğini artıırmaktır. Bunun yanı sıra “üretici ve tüketiciyi koruyacak etkin, hızlı ve insan odaklı ticaret ve gümrük politikaları oluşturarak yenilikçi ve katılımcı bir yaklaşımla gerçekleştirmek, uygulamak ve koordine etmek” de yine bakanlığın misyonunu tamamlamaktadır. Ticaret Bakanlığı faaliyetleri, hizmetleri ile ilgili daha fazla fikir edinmek isterseniz sayfamızda bakanlıkla ilgili yazılmış yorumları inceleyebilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, ülkenin, günün koşullarına bağlı olarak yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan bir bakanlıktır. Ticaret Bakanlığı ilk olarak 1920 yılında “İktisat Vekaleti” adıyla kurulmuştur. 1983 yılına kadar farklı bakanlıklar ile birleştirilerek hizmet sunan bakanlık günümüzde tek bakanlık olarak hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Ticaret Bakanlığı görevleri arasında; ülkenin hem iç hem de dış ticaret hizmetlerinde ana hedef ve ticari politikaları belirlemek, belirlenen ticari politikaların yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak, böylece ticaret hacmi ile hedefleri uyumlu hale getirmek adına gerekli koordinasyonları sağlamak gibi maddeler yer almaktadır. Ticaret Bakanlığı’nın ayrıca gümrük politikaları üzerinde de yetkileri bulunmaktadır. Bu yetkiler arasında öncelikli olarak gümrük politikalarının belirlenmesi, daha sonra bu politikaların uygulanması görevleri bulunmaktadır. Gümrük hizmetlerinde ilerleme; hizmetin hızı, verimliliği ve belirlenmiş şartlara uygun olarak yürütülmesi ile gerçekleştirilmektedir. Ticaret Bakanlığı’nın görevlerinden biri de Avrupa Birliği ile gerçekleşen ticaret ilişkilerini yürütme ve denetlemedir.
Ticaret Bakanlığı; sanayi ve ticaret odaları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ticaret borsaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin çalışmalarını yakından takip etmektedir. Aynı zamanda kurulan şirket ve kooperatiflerin denetimi de bakanlığın yetkileri altında yer almaktadır. Ticaret Bakanlığı faaliyet ve yetki alanları ile ilgili detaylı bilgiye bakanlığın web sitesi üzerinden ulaşabilmeniz mümkündür. Ayrıca Ticaret Bakanlığı ihale, duyurular ve aklınıza takılan diğer konularla ilgili detaylı bilgi almak için bakanlığın iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Ticaret Bakanlığı iletişim kanalları arasında; 0312 449 10 00 no’lu telefon numarasını arama seçeneği yer almaktadır. Ayrıca ilgili konularla alakalı olarak; ALO 136 kaçakçılık ihbar, ALO 175 tüketici danışma hattı, teknik destek ve mevzuat bilgilendirmeleri için ise 444 8 482 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Her türlü konu ve mağduriyetinizle ilgili olarak ise bakanlık şikayetlerinizi sayfamız üzerinden yayımlayabilirsiniz.