Teka Yetkili Servis Sorunu!

Haziran ayında eşyalı kiraladığım evde bulaşık makinesini çalıştırdığımda, makinenin normal çalıştığını su boşaltma aşamasına gelince program üst sağa taraftaki ışığının sesli ikaz da yanıp söndüğünü gördüm. Videosunu çekerek ev sahibine attım. Servis çağıracağını arızanın gidebileceğini söyledi. Gerçekten servis bir hafta sonra geldi. Makineyi söküp götürdü bugün yarın bugün yarın diyerek yaklaşık bir ay sonra makineyi getirdi. Evde pek kalmadığım için makineyi da kullanmadım.
Ailem geldiğinde birkaç kez kullanılmıştır. Sonra ben kullanmak istediğimde yine aynı şekilde makine boşaltma evresine geçtiği zaman aynı ikazı verdiğini gördüm. Yine video çekerek ev sahibine attım. Bu sürede elimde kırık ve alçı vardı evde temizlik yapamadım. Bir ay sonra servis geldi.
Evde yerdeki ve tezgah üstündeki kuş yemleri gördü. Ve makinenin içinde kuş yemi var, bu başka bir arıza, kuş yemi bunu bozmuş dediler. Ben ev sahibine Filtrede kuş yemi olmadı, makinenin içindeki suyun boşalmadığı için 1 buçuk aydır beklediğini, benim deli olup da makinenin içine bu şeyimi dökecek halim olmadığını vs vs anlatmaya çalıştım ama işin uzmanının böyle söylediğini benim servisle konuşmam gerektiğini söylediler.
Pompayı değiştirmek için servis geldiğinde görüntülü konuştuk ve arızalı pompanın sökülmüş olduğunu gördüm. Pompanın içinden kuş yemi çıkıp çıkmadığını sordum, sökerken döküldü dedi, yeri göster dedim, ben daha öncesinde makinede elimle temizledim dedi. Ben, makine içine tezgahtan kuş yemi dökülmüş olsa bile kuş kafesi temizliğini makine arızalandıktan bir ay sonra yaptığımı, makine ağzına kadar su dolu iken içinde küçük bir tane bile küçük kuş yemi kalmayacak şekilde pompayı temizleyemeyeceğini söyleyince birbirimize girdik.
Bir de arkadaş daha önce başka pompa şimdi ise tahliye pompasını değiştirdiğini iddia ediyor. Yalnız önceki arıza da makine yine su oluyordu yine boşaltma esnasında bu hatayı veriyordu :) bana göre servis makineyi söktü bir iki şey yapıp getirip taktı. Makine aynı arızayı verince de evi pis görünce en kolay yöntem olarak kiracıya iftira atmayı seçti. Yalnız bilmedikleri şey 20 yıllık mühendis olup kendi evimdeki tahliye pompasını bile kendim değiştirdimdi :) Şunu da eklemeliyim bu servis evime iki kez geldi, makine kurulumunda ve sökümünde yüz havlumla yerleri sildi. 4 buçuk aydır da bulaşık makinem yok! Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.
Teka markasından 15.03.2019 tarihinde çöp öğütücü almıştım ürün bu zamana kadar 2 kere arızalandı 2 sene garantisi dolana kadar ücretsiz servis geldi fakat yine arızalandı 16-12-2022 tarihinde servis yönlendirerek ürünü bizden aldılar motordan ses geliyor gerekçesiyle ve motorun arızalı olduğunu ve ...
0 Yorum