TCL Televizyon ile ilgili
Şikayetin Durumu
  •   Yayında
  •   Cevaplandı
  •   Çözüldü

Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

3 Destekçi
Televizyon Ürün İncelemeleri
Kullanıcıların değerlendirip skorladığı tüm ürünleri incelemek için

Hüseyin
Hüseyin 12 Ekim 2021 17:38
TCL Markası, Kusurlu TCL 55C715 TV'yi Geri Almayı Reddediyor

Yeni aldığım TCL marka 55C715 model televizyonda kusurlar olmasına rağmen servis almayı kabul etmiyor.

Ürünü alalı henüz 1-2 hafta oldu. Daha 1 haftada ürünle ilgili 2 problemle karşılaştım. Öncelik olarak ürüne karşıdan bakınca görünen görüntü ile yan açıdan bakınca gördüğümüz görüntü bambaşka. Yan açıdan baktığımızdan renklerin canlılığı azalıyor ve soluyor, karakterlerin yüzünde de sanki nur inmişçesine parlama yapıyor. Yan açıdan kesinlikle izlerken keyif vermeyen, gerçek dışı bir görüntü söz konusu. Servis gelip bakınca durumun normal olduğunu ve bütün TCL televizyonlarının böyle olduğunu söyledi. Daha önce kullandığım hiçbir televizyonda bu durum yoktu deyince de "TCL televizyonlar böyle." cevabını aldım.

Hadi bütün TCL TV'lerinin yan açıdan kötü bir görüntüye sahip olduğunu kabul edelim. Ama ürünümde başka kusurlar da mevcut. Henüz yeni aldığım televizyonda karanlık lekeler var. Lekelerin yerini bir kere görünce de insan sürekli bunlara odaklanıyor, bu yüzden her ne izlersek izleyelim gözümüz lekelere gidiyor ve bu durum seyir zevki bırakmıyor. Bu karanlık lekeleri de servise söylediğimde kendisinin de lekeleri görmüş olmasına rağmen aldığım cevap beni çok üzdü. " Televizyonlarda karanlık lekeler olması normal, genel olarak baktığınızda direkt göze çarpmıyorsa kusur yok demektir." Aldığım cevap maalesef bu. Bir kere bakıp giden biri için tabii ® ki kusur olmaz ancak bu ürünü yıllarca kullanacak ve lekelerin yerini bilen biri için bu büyük bir kusur.

Servisin söylemesine göre bu lekeler ölü piksel gibi değerlendirilmiyor, yayın esnasında direkt göze çarpmıyorsa üründe kusur kabul edilmiyormuş. Halbuki bu lekeleri futbol maçı yayını izlerken fark ettim ama buna da cevapları hazırdı. Arka plan yeşil, kırmızı, sarı vb... Renkler olan programlarda da göze çarpıp çarpmaması önemli değilmiş. Sanırım sadece onların istediği kanalları, programları, filmleri izlemem gerekecek.

İşin özeti servis, her türlü kusura bahane bularak bizi çözümsüz bıraktı. Ben de son çare olarak buraya yazıp sizleri bilgilendirmek istedim. Öncelikli olarak aldığım ürünün iadesini istiyorum, ürünü alalı henüz 2 hafta olmadığından yasal olarak iade hakkım bulunuyor.

Son olarak söylemem gerekiyor ki TCL'nin televizyonu da servisi de benim için hayal kırıklığı oldu. En kötü ihtimalle lekeler için ürünüm yenisiyle değiştirilir diye umarken her şeye bahane bulup güle güle diyerek gittiler.

TCL Televizyon Logo
TCL Televizyon15 Ekim 2021 10:24
Hüseyin
Hüseyin17 Ekim 2021 02:41

Şikayetimin üzerine aynı gün Olcay Hanım tarafından arandım. Sağ olsun ilgilendi ve 2 güne evime tekrar bir servis yollandı. Aynı şikayetlerimi anlattım. Gelen yeni servisin söylediğine göre yan açıdan bahsettiğim durum normalmiş. Anladığım kadarıyla bütün TCL TV'leri aynı. Ama şunu söylemeliyim ki bunu bilseydim almazdım. Karanlık leke meselesine gelirsek o da normalmiş. Panelde o bölgedeki aydınlatma ile alakalıymış. Peki "Neden çevresi düzgün aydınlanırken o bölgedeki aydınlatmada sorun var? " diye sorduğumda cevap yok tabii. Bölgesel olarak bunlar olabilirmiş. Yani bize bir nevi "Kısmet." dendi. Bir kusur olarak da raporlanmadı. Ama kim ne derse desin, sıfır olarak aldığım bir TV'de müşteri olarak kusursuz bir deneyim hakkımdı diye düşünüyorum. Sonuçta, ara ara göze çarpıp keyfimi bozan bu karartının olacağını bilseydim sıfır TV almak yerine çok daha ucuza ikinci el bir TV alırdım. Servis kusurlu raporu vermediğine göre bu TV elimde kalacak gibi görünüyor. Sonuç olarak TCL markası ve servisiyle yaşadığım deneyim böyle. Bu üründe yan açıdan seyir konusunda beklentinizi düşürmelisiniz ayrıca ürünü alıp panelde bölgesel aydınlatma ile ilgili bir problem yaşarsanız da nasip deyip geçmeniz bekleniyor. Sorunum çözülmedi, üründen ve servisin prosedürlerinden memnun kalmadım ama bu da bize bir ders oldu.

3 Destekçi
Televizyon Ürün İncelemeleri
Kullanıcıların değerlendirip skorladığı tüm ürünleri incelemek için

2 gün önce

TCL Televizyon Servis Şikayeti İade Etim

İyi günler 31.05.20 23 tarihinde Trendyol üzerinden TCL TV satın aldım 05.06.2023 tarihinde elime ulaştı. Müşteri hizmetleri numarası üzerinden 08502099825 ulaştım kayıt oluşturuldu Batman'da şahinler elektronikten beni aradılar ancak bir hafta sonra kurulumunu yapabileceklerini söylediler. Müşteri ...

1 Destekçi
2 hafta önce
Mehmet'in Teşekkür Mesajı
  • 1 hafta önce

“Teşekkür ederim. Marka ve seher hanıma”

TCL Televizyonun Akım Koruma Prizinin Alınıp Geri Getirilmemesi

Yaklaşık 8 ay önce TCL oled TV aldım. Montajdan 3 gün sonra arıza çıkardı, TV nin Ankara servisi cihazı ve yanında sattıkları akım koruyucu prizi alıp...

2 hafta önce

TCL Televizyon TCL 65C728 Ekran Sorunu

videoplayer-icon

TCL 65C728 marka televizyonumda ekranın üst bölümünden aşağıya doğru beyaz renkte çizgiler mevcut özellikle ana ekranda gözükmektedir. Ayrıca TV seyrettikten sonra başka bir HDMI bağlantısı örneğin oyun konsolu son izlediğim görüntü ekranda iz olarak kalıyor. Yaklaşık 2 aydır düzelir diye umuyorum a...

2 Yorum

Kenan
Kenan

Hüseyin bey aynı sorun bizde de var aynı ürün. Yandan televizyon izlenmiyor. Servis de hep aynı bahaneler bin pişman ettiler. TCL mi tövbe.

Burak
Burak

Merhaba. Yan açıdan farklı görünmesi va panelden kaynaklıdır; ama karanlık leke meselesi kesinlikle normal değil. TV'yi değiştirmeleri gerekir. TCL saçma sapan elektronikçileri yetkili servis diye eklemiş bünyesine ve bunlar da TCL ve TV'den anlamıyor ne yazık ki. Yasal haklarını sonuna kadar aramanı tavsiye ederim. Youtube.com Adem Helvacı yazıp videolarını izleyebilirsin ve bu durumu açıklar isen senin için de bir video çekip duyulmasını sağlayabilir. Çok yardımcı oluyor. Kısmet deyip geçiştiremezler. Binlerce tl para veriyoruz biz bu cihazlara. Bahsettiğin sorunun videosunu çekip Adem Helvacı Bey'e atabilirsin. Sorun varsa size söyleyecektir. Lütfen kanıksayıp, kabullenip bu durumu içselleştirme. Yasal hakkını sonuna kadar kullan.