Tarcanlar Tuning Ekspertiz ile ilgili
  •   Yayında
  •   Cevaplandı
  •   Çözüldü

İdris 02 Kasım 2021 11:11

Tarcanlar oto ekspertiz firması Ümraniye şubesinde full ekspertiz yaptırarak araç satın aldık, aldığımız gün yolda kaldık, motorda su koyverdi. Sosyal medyadaki reklamlarına aldanarak piyasa üzerinde bedel ödeyerek ve güvenerek gittiğimiz bu firmadan hayal kırıklığına uğradık. Ayrıca araçta elektrikli koltuk ve koltuk ısıtma olduğu halde raporda yok yazmışlar.

1 hafta önce

Tarcanlar Tuning Ekspertiz Tarcanlar Oto Mağduriyettir.

2 hafta önce Tarcanlar Esenyurt şubesinde otomatik vites beğendiğim bir aracı almak için ekspere soktum. Tam teşekkürlü conta testi dahil. Araçta birkaç yağ sızıntısı dışında bir şey olmadığı söylendi, ayrıca motorunda da bir kusur vs. Bulunmadı. Daha sonra test sürüşü yapıp vites ve şanzıman kontro...

3 hafta önce

Tarcanlar Tuning Ekspertiz Tarcanlar Oto Ekspertiz Pişmanlıktır

Tarcanlar oto ekspertiz firmasına piyasanın çok üstünde bir fiyat ödeyip aldığım hizmet kusurlu çıktı. Arızanın farkına varır varmaz arayıp durumu anlattım. Elimdeki kaşeli imzalı evrakta bahsi geçen ünitenin sorunsuz çalıştığı belirtilmesine rağmen çalışmadığını söyledim. Bunun olabileceğini ve sor...

2 Destekçi
03 Mayıs

Tarcanlar Tuning Ekspertiz Hatalı Ekspertiz Raporu

03 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Esenyurt Tarcanlar oto ekspertize gelip 3000 TL ilk hizmet satın aldık. Aracım yağ yakmamasına rağmen yağ yaktığını, terlemeler olmasına rağmen yağ kaçağının çok olduğunu, plastik bodykitlerin değişen ve boyalı olduğunu, aracın motor yapılması gerekebileceğini (test s...

2 Destekçi

13 Yorum

Ufukomer
Ufukomer

Adam yazması gereken her şeyi yazmış kardeşim. Sizde ekspertizlerden göremeyecekleri seyide görmelerini istiyorsunuz. Adamın dedikleri şeylere senin ustan yok demiş aha yolda kalmışsın. Bir de burda senin dediklerine usta yok dedi diyorsun. Suçlu senin ustan mı bunların olduğunu söyleyen ekspertiz mi? Senin ustan doğruysa neden yolda kaldın. O zaman bırakacaksınız servise motoru komple söküp bakacaklar alacaklar motor sökme takma ücreti 5.000-10.000 lira. Adam sana her şeyi yazmış sen arabayı ustaya götürmüşsün ustan yok demiş. Kendi ihmalkarlığınızdan çıkan masraflarda canınız yanıyor sonra suçlu arıyorsunuz. Ayıp vallahi insan utanır be.

Yusuf
Yusuf

Ümraniye şubesinden çok şikayet duydum. Korkutucu. Sami abi cidden bir hata varsa gereğini yapar kardeşim. Geçmiş olsun.

Musa
Musa

Triger kayışı bir muhafaza içerisindedir muhafaza sokulse bile değişip değişmeyeceği muammadır zaten km yüksek ve yağ kaçağı olan bir araçta ilk yapmanız gereken satışı almadan önce sanayiye gidip kontrol etmeniz ve triger setini değiştirmeniz gerekiyordu ekspertizler aracın triger koparıp koparmayacağını anlayamaz dediğim gibi kapalı kutu.

İdris

Ayrıca raporda airbag kontrolleri ile ilgili de bilgi göremedim.

Kadir
Kadir

Airbaglere ve kaportaya raporlarında orijinaldir yazmıyor. Bende aracımı Ankara şubesinde ekspertiz yaptırdım büyük pişmanlık yaşadım.

Tarcanlar Tuning Ekspertiz Hatası

Siz sıfır araçlara ekspertiz yapın bir zahmet, size araç göstermektense sanayideki ustalara göstermek daha mantıklıymış bunu öğrenmiş olduk. Ayrıca kafanızı kuma gömüp, kusurlarınızı kapatmaya çalışmak yerine bu gibi aksilikleri yaşamamak için nasıl firmamızı ve personelimizi geliştirebiliriz, ne gibi önlemler alıp, iyileştirmeler yapabiliriz diye düşüneceğinize müşteriye ve araca kusur bulmaya çalışıyorsunuz. Kendinizi yormanıza gerek yok, ben işi bilen insanlara aracımı götürüp, gerekli raporlamaları ve onarımı yaptırım sizden hukuki yollardan hakkımı alacağım.

Hakan
Hakan

Tarcanlar Tuning Ekspertiz Hatası

Yaptığı iş ile alakalı eğitimini Almış ama basarisiz insanları boşa eğitim almış insanları çalıştırmaya devam edin siz Terlemeye kaçak yazın rötuşa lokal boya yazın 😂 En komigide stopta çatlak olmamasına rağmen çatlak yazın Kapalı dediğiniz trigere sıkıntılı deyin 110 binde araç için enjektör sıkıntılı deyin ki pompacıya gittim cihaza bağlamam lazım dedi araçta ne sarsıntı var ne çığ atması var bilemiyorum kardeşim ara hakkını benimde satışımı baltaladılar bende dava yoluna gideceğim çatlak stop resmini de eke koydum bakarsınız

İdris

4- Yağ kaçağı dediğiniz terletme var 200.000 km yapmış birçok araç da olabilecek bir durum bu ve büyük bir sorun değil. 5- Araç triger kayışını koparmadı, sizin güya kontrol ettiğiniz ve onay verdiğiniz triger kasnak rulmanını dağıttı ve buna bağlı olarak üst kapak içerisinde bir parçayı kırdı, resmi ekte mevcut. Ayrıca araçta elektrikli koltuk ve koltuk ısıtma olmasına rağmen yok yazmışsınız, bu da arabadan anlamadığınızın kanıtı. Raporunuzdaki bilgilerin çoğu gözle yapılabilecek kontroller ve uzman olmayan kişilerin de yapabileceği tespitler, motor performansı ile ilgili hiçbir bilgi yok, sanayideki ustalar sizden daha iyi anlıyor araçtan. Bu rapora göre bu araç alınmaz diyorsunuz, 2013 model, 200.000 km’deki araç için bu tespitler gayet olağan ve onarımı aşırı maliyetli olmayan durumlar, ki hepsini kalem kalem ustalara raporlattım.

İdris

Raporu paylaştığınız iyi olmuş, arabadan anlayan arkadaşlar okuduğunda sizin arabadan anlamadığınızı görmüş olacaklar. Ancak rapordaki kaşe-imzanızı kaldırıp, var-yok tik yerlerini değiştirip çarpılar koymuş ve 2. Sayfada ''triger/gergi/şarj/kasnak/rulman vb... Ses'' yok olarak işaretlediğiniz yeri kalın çizgilerle sansürlemişsiniz, insanları yanlış bilgilendirmeyin diye raporun orijinali sansürlemeden paylaşıyorum. Ayrıca; 1- Aracı ustaya gösterdim, turboda ötme yok dedi, yani yanlış teşhis koymuşsunuz, velev ki olsa bile 1.500 TL.'ye turboyu değiştiririz dedi. 2- Enjektör temizliği 8 yaşında ve 200.000 km’deki tüm araçların için yapılabilecek çok genel bir değerlendirme, bunun için uzman olmaya gerek yok, yapılmazsa da çekiş düşer ve yakıt artar. 3- eğer partikül temizliği için de aynı şey geçerli ve onu da ustasına gösterdim, filtre dolu olsa ekranda ikaz çıkar dedi, ikaz yanarsa getir temizleyelim, 600 TL. Ücreti olur dedi.

Sami

Sizin ustanızda iş yok turbo hem ağlıyor hem de ötüyordu. Sonradan bizi arayıp bana ekspertiz ücretimi vermezseniz yorumu silmem dediniz. Bende silmeyin mahkemeye verin dedim

Sami

Araçtaki her kusur size söylendi ve bilerek aldınız. 200.000 km araçta kusurlar zaten olur. Siz burda gelip dükkanda benim triger'im koptu diye yaygara yaptınız. Hani ustaya gösterip baktırmıştınız. Turbodaki her kusur size söyledi. Ucuz diye alıyor sonra kusur çıktığı zaman vay ben ne yaptım diye bagırıyorusunuz

Sami

Araçtaki her kusur size söyledi. 3000 km sonra araç triger kopardı demişsiniz. Ayrıca ustanız bile sorun yok demiş almışsınız. Mahkemeye verebilirsiniz.