Sürat Kargo firması açık kargo paketi teslim etti. Kargo paketinin içindeki ürünler yoktu. Eşim evde olmadığından kargocu telefonla kodu aldı. Kargoyu kapıya bırakıp gitti. Sitedeki kameralardan incelediğimizde kargocunun herhangi bir suçu olmadığını gördük. Hatta paketi eline alınca bu nasıl kargo boşmu gibi bakışta attığını fark ediliyor.
Sürat Kargo Ertuğrul şubesine gittik hemen. Şube yanındaki bisikletçi ile beraber işletiliyor anladığım kadarıyla. Artık sahibi midir çalışan mıdır bilmediğimiz bir bayan bize kargoları kendinin teslim aldığını ama kesinlikle böyle bir açık paket almadığını ısrarla belirtti. Ondan sonraki anlatmak istediklerimizin hiçbirini ne dinledi ne de anlamış. Biz kargocuda bir sorun yok aralarda bir yerlerde bir şeyler olmuş olabilir derken o hala açık paket almadığını paranın kendisinden kesileceğinden bahsetti. Eşim hatta böyle bir duruma çok üzüleceğini belirtti kendisine ama bunu duymadı sanırım.
Gönderici kamera kayıtları ile kendisinin verdiği kargo paketini buldu. Ertesi gün bizi Sürat Kargo'dan aradılar ve kargonun aktarma deposunda açıldığını içindekilerin orada kaldığını belirttiler. (cumartesi)
Şubeye gittik aktarmanın cumartesi teslim etmeyeceğini, pazartesi ulaşınca bize gönderileceğini belirtti.
Pazartesi kargoya uğradığımda şube müdürü olduğu söylenen bir bayan kargonun aktarmadan istendiğini salı teslim edileceğini söyledi. Salı günü akşamı kargo teslim edilmeyince akşam kargoya gittim. Şube müdürü kargonun yandaki bisikletçide olduğunu oradan teslim edileceğini söyledi.
Oradaki bayanda bana kendisinin kargoyu çalmakla suçladığımızı bu yüzden bizi ayağına çağırıp laf söylemek için kargonun teslim edilmediğini belirtti.
Bayana durumu izah etmeye çalıştım. Ama anlamak istemiyor Biz sizi suçlamadık böyle bir durum var dedik inceler misiniz dedik diyorum ısrarla ben sizden anlayacağımı anladım diyor. Benim en düşük fiyatlı saatim sizin tüm aldıklarınızdan pahalı diye laf atıyor.
Kargodaki yetkiliye gidip saygısızlık yapıldığını söyleyince yetkili ve içerideki diğer çalışan bize böyle anlatıldı dediler ve hiçbir şekilde herhangi bir işlem yapamadılar.
Artık bisikletçi bayan aynı zamanda kargoyu mu işletiyor nedir kimse ağzını açamadı. Bende karşı tarafın anlayabilme kapasitesini aşamadığımdan izah edemediklerim ile sınır olup kaldım.
Önce bisikletçiler mi kargocular mı karar vermeleri gerek.
Sonra iletişim yeteneklerini geliştirmeleri gerek.
0 Yorum