Turkcell Superbox Haksız Cayma Bedeli

Evrakın olup olmaması önemli değil sonuç olarak bir fiber kurulumu yapıldı kuran personelde kurduğuna dair bir evrak imzalanması gerektiğini söyledi ben bunun sıfır satış olduğunu bilemem burda iyi niyetli yapılmış bir durum yok tamamen baştan savılmış bir iş var abonelik için görüşme sırasında belirttiğim üzere evimde Superbox mevcut fibere geçişim ve Superbox'ın iptali sırasında bir cayma bedeli öder miyim diye sorduğumda hayır sadece vergilerinizi ödersiniz bir cayma bedeli olmaz şeklinde yanıt aldım. Ses kaydı zaten kayıtlarda mevcut ayrıca Fiber kurulumu için gelen personelde buna göre gelmeliydi, burda hata tamamen Turkcell Superonline'a ait ve benden 440 TL cayma bedeli istemeniz hatanıza bir yenisini ekliyorsunuz ve hakkımı sonuna kadar gerekli mercilerde arayacağım.

Superbox aboneliğimi iptal ettikten sonra tarafıma tam olarak 654,33 TL cayma bedeli çıkartıldı bu tutarı ödemeyi reddediyorum ürünler arası geçiş yapmayıp sistemde sıfır satış yapmışsınız haksız olduğunuz bir konu ayrıca kanuna görede tarafımdan cayma bedeli isteyerek suç işliyorsunuz şöyle ki; 1 yıldan uzun süren taahhütleri "6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 52. Maddesi ve 4. Fıkrasına göre tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir." ibaresi bulunmaktadır. Bu kanuna göre cayma bedelini ödemeyeceğimi tarafınıza bildiriyorum. Ancak gerekli işlemler yapılmayıp cayma bedeli iptali sağlanmaz ise Tüketici Hakları mahkemesi'ne başvuracağımı bildirmek isterim. Konuyla ilgili cayma bedelinin iptal edilmesini talep ediyorum, ivedilikle cevap almak istiyorum yoksa ilk iş günü Tüketici Hakları'na başvurumu yapacağım.
Turkcell Superbox aboneliği aldım ve 2 ay sonra Turkcell fiber internete geçiş yaptım ve ürünler arası geçiş yaptığımda Superbox iptal edilecek ve bir cayma bedeli olmayacağını söylemelerine rağmen Superbox aboneliğini iptal etmek için haksız bir şekilde cayma bedeli istiyorlar. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde size sıfır satış yapılmış ürünler arası geçiş yapılmamış dedi ve gerekli birime şikayetimi sunmama rağmen oluşturduğum şikayet talebini iptal etmişler hakları olmamalarına rağmen bende cayma bedeli talep ediliyor
Superbox'tan Turkcell fiber internete geçmek için müşteri hizmetlerini arayıp benim evimde 2 aydır kullandığım Superbox var onu iptal edip yerine fiber internete geçmek istediğimi bildirdim ve bu durumda herhangi bir cayma bedeli olup olmayacağını sordum konuştuğum müşteri temsilcisi olmayacağını sadece vergilerinizi ödemeniz gerektiğini söyledi buna istinaden ben fiber internet başvurusu yaptım ve evime kurdurdum fakat fiber internet kurulduktan sonra Superbox aboneliğimi iptal etmediler neden iptal edilmediği hakkında müşteri hizmetleri ile görüştüğümde tarafıma size sıfır satış yapılmış ürünler arası geçiş yapılmış ona istinaden Superbox aboneliğini iptal etmem durumunda 440 TL gibi bir cayma bedeli olacağını söyledi konu hakkında şikayetimi ve düzeltilmesi için Fiber internet birimine yönlendirildim burada görüştüğüm yetkili bu durum hakkında düzeltilmesi için bir talep oluşturdu ve oluşturulan talep 2 gün sonra iptal edildi nedenini sormak için tekrar aradığımda bana söylenen fiber başvurusu sırasında şu ibareyi " ürünler arası geçiş yapmak istiyorum. " diye söylemem gerekliymiş o yüzden iptal edilmiş ve o yüzden iptal durumunda cayma bedeli olacağını söylediler. En başta söylediğim üzere başvuru sırasında benim evimde Superbox bulunduğunu ve Turkcell fiber internete geçtiğimde Superbox iptal durumunu sorduğumda cayma bedeli olamayacağı söylenmişken hala Superbox aboneliğini iptal ettiğimde tarafımdan haksız bir şekilde cayma bedeli isteniyor