Skechers'ın İnceleme yanıltmacası

Güncelleme; Gün içinde aramadılar, bunu marka hakkındaki yoğun şikayetlere bağlıyorum. Öyle ya 'müşteri hizmetleri' bölümündekilerin de belirli bir zaman diliminde bu kadar yoğun şikayet yağmuru karşısında işleri zor. Ertesi gün aradılar. Yine de bu kadar çok şikayet söz konusuyken epey hızlılar. Düşününce şikayetleri çözmeyince hız artıyor olabilir. Marka hakkında sitede şu an 5708 şikayete karşılık sadece 197 çözüm var. Şanslı tüketici oranı %3,45. Bilinçli tüketiciye ince mesajlar bunlar arkadaşlar benim başıma gelmez demeyin. Bizim işe gelince; değişen hiçbir şey yok. Ne gönlümüzü rahatlatacak, marka güvenilirliğini tazeleyecek açıklama, ne de başkaca yeni bir bilgi. Açıklayamayacakları çok ciddi testlerden geçirmişler, ben ayakkabıyı kötü kullanmışım. Varılan sonuç özetle bu. Tabi çok ciddi testler yapıyor olsalar, benim talep ettiğim belgeleri gururla önüme koyar, marka güvenilirliğine güvenirlik katarlardı oysa ama dediğim gibi 'inceleme' dedikleri 'şey' bir illüzyondan, kandırmacadan başka bir şey değil. Her neyse üşenmezsem bu şikayeti Skechers USA'e mail yoluyla yazacağımı da söyledim, umarım üşenmem. Şu durumda ben bu markadan uzak durmaya devam ederken müşteri mağduriyetinde çıtayı yükselten markanın Türkiye Pazarından yakın gelecekte silinecekleri kehanetimi de şuraya iliştireyim.
Skechers marka Arch Fit Recon - Cadell model ayakkabımı almamın üzerinden 1 yıl geçtiğinde sağ ayakkabım burun kısmından yırtıldı ve garantiye yolladım. Bugün 'incelenen' üründe üretim kaynaklı kusur bulunmadığı bilgisi SMS olarak yollandı. Ben de müşteri hizmetlerini arayarak ne tür bir 'inceleme' neticesinde bu kanaate vardıklarını, hangi testlerden geçirdiklerini, mukavemet testi yapıp yapmadıklarını, bu testi gerçekleştiren personelin gerekli sertifikasyona sahip olup olmadığını ve test standartlarını sordum. Varsa bu bilgilerin tarafıma ulaştırılmasını yoksa sadece yok denilmesini istedim. Bana bunu göndermeleri durumunda gönül rahatlığı ile yeni bir Skechers alacaktım ki şu an uygulamasında favorilerimde 5 ayakkabı var. Bu bilgileri benimle paylaşamayacaklarını bunların 'gizli' bilgi olduğunu belirttiler.
Herhalde Atom Enerji Kurumunu aradığımı düşündüm bir an, ancak kişisel kanaatimin 'incelemeyi' yapan şahsın ya da şahısların tamamen öznel (aslında tamamen kurumsal) bakış açılarıyla ürüne şöyle bir bakıp bize yanıt yazdıklarını düşündüğümü de belirttim. Ayakkabıyı sadece giymek suretiyle kusur işlemiş olan ben şöyle düşünüyorum; üründe bir üretim kusuru yoksa ya Skechers Türk Ticaret Kanununa göre 2 yıl garantisi olması gerekli ürünü 2 yıl sağlam kalamayacak standartlarda üretip bizi mağdur ediyor, ya da üretim kusuru var ancak 'inceleme' dedikleri şey tamamen yanıltmaca ki her iki halde de Türk Halkını yanıltıyorlar. An itibari ile 2149 TL'ye satışta bulunan ürünün 1 yıl sonunda uç bağlantı yerinden yırtılması ( ürün deri bu arada) bana inanılmaz geliyor.
Şimdi ben bu yazıyı neden yazdım? Marka ile ilgili şikayetleri okuduğumda genellikle standart yanıtlar verilip sorunların çözülmediğini gördüm. İnanılmaz derecede rahat olan ayakkabılarının yine aynı inanılmaz derecede dayanıksız olduğunu, müşterinin yanında durmamayı bile isteye tercih ettiklerini şu satırları okuyan bilinçli tüketiciye ulaştırmak istedim. Şu dakikadan sonra ben bu markadan uzak dururum.