SGK GSS Prim Borcu Silinmiyor

04.03.2023 tarihinde 65733380 Varide numarası ile E-Devlet Üzerinden 4b li olarak Yaşlılık Aylığı Tahsis Talebi oluşturdum. İşlemlerim İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Halkla ilişkiler servisi-1-509 numara ile "gelen evrak beklemede" gözüküyor. 28.03.2023 tarihinde telefonuma gelen mesajda BAĞ-...
Yanlışlıkla e devletten Bağkur'lu yaptım kendimi hiç anlamadığım halde 19.000 TL prim borcum olmuş 7 aylık hem de iptal etmek istiyorum bu bağkuru ben bunu bilmeyerek yaptım şimdi borç ödemeden kapatabilir miyim yoksa illaki bu borcu ödeme mi gerekiyor
18 ay askerlik borçlanması ödedim. 1 ay sistemde gözüktü. Şimdi silinmiş. Prim günlerim düşmüş. Ödediğim askerlik borçlarım şu an ortada yok o kadar ödediğim prim borçlanmam nereye gitti. Bunu nasıl çözebiliriz. Lütfen gereği neyse yapılmasını istiyorum.
Gelir testi yaptırdım hala genel sağlık sigortası borcum ödenmedi acaba neden bir de borçtan benim haberim yoktu 3 yıl sonra eve ® kağıt gönderiyorlar YKS çalıştığım için ödeyemedim lütfen gelir testimi kontrol edip borcumu siler misiniz?