SGK Anne Aylığı Ölüm Aylığı
Annem evladını kaybedeli 8 ay oldu. 7 ay önce müracaatta bulunduk, henüz ölüm aylığı bağlanmadı. SGK'yu aradığımızda net bir bilgi vermiyorlar. Bu durumun ivedilikle çözülmesini bekliyoruz. Dys de en son 16.03.2023'te giden evrak kayıtlı yazıyor. Açıklamada ölüm aylığı hakkı yazıyor.

SGK Ölüm Aylığında Yüzde Kaç Kesinti Olur
Annem babamdan kalan ölüm maaşı bağlandı. En düşük maaş 7500 TL ve yüzde kaç kesinti olduğunu bilmiyoruz. Ancak 5090 TL yatıyor. Arkadaşlarımızla birlikte anlam veremedik. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Bunu kime nasıl bildirmemiz gerekiyor?

SGK İkramiye Hakkı Kimlerin
Annemin kendi emeklisi var. Ben ve annem babamın maaşını alıyoruz. Anneme kendi emeklisinden bayram ikramiyesi yatıyor. Fakat babamdan aldığımız maaştan bana bayram ikramiyesi yatmıyor. Sebebini öğrenebilir miyim? Babamın maaşından ikramiye hakkı bana doğmuyor. Bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Annemin emekli maaşı eksik yatıyor. 5500 denildi, maaş en düşük 4100 yatıyor. Bu adalet mi? Neden en düşük emekli maaşı 5500 deniliyor da bu oran bu kadar az? Bunun hakkında bilgi verilmesini bekliyorum. Maaş yine zamlandı, en düşük 7500 açıklandı. Şimdi ne kadar yatıracaksınız, merak ediyorum.