SGK E-Devlet Üzerinden Askerlik Başvurusu

03.03.2023 askerlik borçlanması için Manisa SGK'ya e Devlet üzerinden başvurdum. Halen beklemede diyor. Borçlanmamı yapamıyor. Emeklilik dilekçemi ver...
Askerlik borçlanması iadesini almak için başvuru yaptım. Bir buçuk ay oldu hala Samsun Atakum SGK 'da bekliyor evrak. Ne yavaş bir sistem oldu böyle. İşlemi neden yapmıyorsunuz. Emekli maaşı bağlandığında sanırım iadeyi alamıyorum. Belki de onun için bekletiliyor.
SGK da askerlik borçlanmasından sonra emekli için dilekçe verdim daha sonra bana bir mesaj geldi dosya takibi yapmam için öncelikle beklemede yazan evrak birkaç gün öncesinde baktığımda gelen evrak dosyasına kaldırılmış gözüküyor bu ne anlama gelmektedir?
E-devlet üzerinden askerlik borçlanması başvurusu yaptım. 28.11.2020'de. Evleri üzerinden. Askerlik borçlanma baktığımda. Sadece. İşleme alınmıştır. Yazıyor. 3 ay oldu. Hala bir evrak gelmedi.
SSK kurumuna gittim. Oradan da mesaj veya telefonla arayacaklar, siz söylediler. Ama 3 aydır. Herhangi hiçbir şey yok?. Ne yapmam gerekiyor?