SGK ile ilgili
  •   Çözüldü

SGK Doğum Borçlanma Tebligat Ve Ödeme Sorunu

Sener
Sener 15 Ocak 15:50

Sayın üyeler. Doğum borçlanması için bazı tereddütlerini için tek tek yazmaktansa tek başlıkta herkese cevap olsun istedim. Doğum borçlanması için ödeme tebligatları çok geç geliyor ya da gelmiyor bizimki gelmedi ancak sistemde tebligata çıktı yazıyor ama gelmediği halde 16 Aralık başvurumuzun son ödeme tarihi 20 Ocak olarak banka uygulamalarında gözüküyor. Lütfen kontrol edin ve tarihi kaçırmayın. Ayrıca borçlanma prim ödemeleri 1999 öncesi içindeyse maaş oranınız daha yüksek olur. 1, 2 veya 3 çocuk için borçlandıysanız banka ödemesinde sıralama karışık çıkıyor. Yani 1999 önceki doğumu ödeyim derken 1999 sonrasındaki doğum için prim yatabilir. SGK fark etmez diyor ancak fark eder. Şöyle yapabilirsiniz ödeme uygulamasında rastgele bir borçlanmaya Kısmi ödeme seçerek 1 günlük ödeme yapın ve birkaç saat sonra SGK hizmet dökümünüzde kontrol ederek hangi çocuğunuz için ödendiği tarihi görebilirsiniz eğer 1 çocuk için borçlanma yaptıysanız sorun yok ancak 2 veya 3 çocuk içinse dikkatli olunuz.

24 Ocak

SGK EYT Doğum Borçlanması

Merhaba 29.12 2022 1 çocuk için doğum borçlanması yaptım. Tebligat gelmedi fakat borç sorgulama yaptığımda 49 bin çıkacak para 40 bin çıkıyor. Ana para yazıyor. Bunun ne anlama geldiğini bilenler yazabilir mi? Çünkü bana tam 719 gün lazım. Bir sorun mu oldu acaba

21 Ocak

SGK Doğum Borçlanması Borçlanma Tutarı

29 Aralık 2022 de iki çocuk için e devletten doğum borçlanması başvurusunda bulundum. 19 Ocak 2023 elime tebligat ulaştı bir çocuk için ödenecek tutar 372 bin gözüküyor aynı şekilde diğer çocuk içinde yani toplamda 750 bin civarı ödenecek borç gözüküyor. Muhtemelen başvuru esasında en yüksek ödeme t...

SGK Doğum Borçlanması Borçlanma Tutarı

1 Yorum

Arif
Arif

SGK kurumunda bazı şikayetleri çözmüş. Umarım yazınızı okumuslardir. Banka da son ödeme tarihi ödediği tarih geçmesi saçma ve yanıltıcı. Suresi varken erken ödeyenler hatalı ödeme olarak geri iade etmeli. Simdi af var. Millet güncel fiyatlardan ödedi. Yazık çok yazık