Sgk Askerlik Borçlanması Niye Askere Gittiğim Tarihe Güre Sayılmıyor

Hastaneye askerlik muayenesi için sağlık nedeninden dolayı yatışım verildi fakat askerlik sebebinden dolayı işten çıktım Şu anda sigortam yok hastane yatış sürecinde taburcu olduğum zaman bir ücret yansıtılır mı acaba Kendi isteğim ile yatmak istemedim
Maddi durumum yok gelir testim g1 çıkmış tekrar bakılmasını istiyorum babam annem ayrı babam çalışmıyor bende çalışmıyorum lütfen ilgilenin asgari ücret bile girmiyor evimize bende askerden yeni geldim iş arıyorum hastaneye gidemiyorum hiçbir sağlık kuruluşuna giremiyorum.
Yaklaşık 20 gün önce askerden gelmiş bulunmaktayım. Bu süre zaafında 10.10.2022 tarihinde Açık öğretim Üniversitesi için harç paramı tekrar ödemiştim. Öğrenciliğimi tekrar aktif ettiğim halde sistemden otomatik değişmemiş ve acil bir sağlık problemi yaşadığım için özel hastaneye gitmek zorunda kaldı...
SGK askere 1998 yılında gittim. Neden sigorta başlangıcı sayılmıyor. Çünkü bizde askerde maaş alıyoruz ve hastaneden faydalanıyoruz. Üstelik askerlik emekli sandığına kayıtlı diye biliyorum. Bu yüzden askerlik başlangıcı SGK başlangıcı sayılması gerekmiyor mu. Bu ne anlamsız bir uygulama, 1997 yılı SGK girişi sayılmalıdır. Askere gitmeseydim SSK'lı olarak işe girecektim. Sigorta başlangıcım askerlikten dolayı yok olmuş oldu. Bu hak mı? Adalet bunun neresinde? Çok acil bu sorunun da çözümlenmesini istiyoruz. Bu şekilde çok insan mağdur durumdadır. Bu durumunda diğer mağdurlar gibi çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.