Ben 27.03.2022 tarihinde 9,199 TL bedel ile Samsung marka A72 model 357252181344108 IMEI numaralı cep telefonunu satın aldım .ancak cihazda yaptığımız incelemede cihaz bana sıfır diye 27.03.2022 tarihinde satılmasına rağmen BAĞLANTILAR/Wi-Fi /kontrol geçmişi kısmında cihazı ben almadan yaklaşık 40 ün önce yani 17.02.2022 tarihinde cihaz da kurulum görünmektedir. Bu durum satıcı firma Avrupa elektronik Cevahir AVM şubesi ile paylaşılmasına rağmen satıcı firma şube müdürü hizmet vermek istemediğini belirtmiş olup konu ile ilgilenmemiştir. Kaldı ki bu durum akıllara cihazın problemli olduğunu kendisinin bildiği düşüncesini getirir ancak servis de cihazı kanunen iade hakkı olmasına rağmen almak yerine sürekli geçiştirme cevaplar vermiştir.
Cihaz 2. Kez 28.04.2022 tarihinde servise cihazın kendi kendine ses kısması problemi ile girmiş olup servis detaylı inceleme yapmak yerine sadece cihaza yazılım atıp teslim etmiştir.
Cihaz 3. Kez 20.06.2022 tarihinde servise şarj olurken kesilip tekrar şarj olma sorunu ile girmiş olup servis detaylı inceleme yapmak yerine sadece cihaza yazılım atıp teslim etmiştir.
Cihaz 4. Kez 27.06.2022 tarihinde ekrandaki sürekli normal dışı renk tonu değişimleri şikayeti ile arıza videoları ile birlikte servise teslim edilmiş olup servis detaylı inceleme yapmak yerine sadece cihaza yazılım atıp teslim etmiştir.
Cihaz 5. Kez 18.07.2022 tarihinde servise uygulamalar sekmesinde arka plandaki renkler bozuluyor hoparlörden ses kendiliğinden kısılıyor müşteri beyanı kayıt sırasında görüntülendi ve videoya alındı sorunu ile girmiş olup servis detaylı inceleme yapmak yerine sadece cihaza yazılım atıp teslim etmiştir.
Cihaz 6. Kez 12.11.2022 tarihinde mikrofonlar çalışmıyor şebeke çekmiyor telefon açıldığı halde açılmadı gözüküyor her zaman dokunmatik takılıyor arızaları ile girmiş olup cihazımda onayım ve bilgim dışında biz cihazın açık çıkması ve üretim hatalı olması nedeni ile ücret iadesi istememize rağmen önceki 5 arızanın da temel sebebi olan ana kart dahil birkaç parça değiştirilmiş ve cihaz tarafımıza teslim edilmiştir. Cihaz zaten en baştan beri anakarttan ötürü fabrikasyon hatalı idi servis 6 aylık süreyi geçirebilmek için ana kart arızası olduğunu bilmesine rağmen ilk altı aylık sürede cihaza sadece yazılım atarak geçiştirmeye çalıştılar 7. Ayda ise ana kart arızalı diyerek anakartı değiştirip 6502 sayılı yasada yer alan 6 ay maddesini tüketici aleyhine değerlendirmek istemiştir. Cihaz bedel iadesi talep etmekteyim.
2 Yorum