Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

E-ticaret Marka Taklidiyle Dolandırıcılık Online Alışverişte Yaşanan Güven Sorunu

11 Ağustos 2024 19:48

Telefon almak için satıcı olduğunu iddia eden (avukat a***** g***** ismini kullanıyor. Gerçekten avukat mı ve avukat olarak bu duruma ortak mı bilmiyorum) şahıs Epttavm linki yolladı. Buradan güvenle alabilirsiniz dedi. Linke tıkladım. Hemen al butonuna bastım. Kart ödemesi butonu kapalıydı.

Havale ile ödemeye yönlendirildim. Epttavm muhasebe adı altında b****a***** isimli IBAN hesabına 40 bin tl yolladım. Dekontu paylaştım. Sonra beni Epttavm'den diye aradılar. Paranız askıda, tekrar yollamanız lazım dediler. Ben de o zaman param iade olsun, geri yollayayım dedim. İlla buna ısrar ettiler. Param yok dedim. Durumu anladım.

Bankamı aradım EFT iptali için. Para karşı tarafın hesabına geçmiş. İptal talebi oluşturdum ama boşa. (inial bana ş diye bir şey görünüyor. Karşı tarafın bankası. Avukat a***** g***** isimli kişi (kendini böyle tanıttı) para askıda olduğu için göndermiyorum telefonu dedi. Para hesaplarında. Demek ki herkesi böyle yanıltıyorlar.

Dolap uygulamasında bu kadın mevcut. Oradan bulmuştum bu satıcıyı. Orada da ödeme sorunu var deyip Epttavm güvenli diye oraya yönlendirmişti beni.

Hümeyra
Hümeyra

Süreciniz ne durumda? Ben de buna benzer bir durum yaşadım da

07 Şubat 2025 21:28
Sadiye sonuçtan hiç memnun değil

29 Temmuz 2024 20:03

29 Temmuz 2024 13:09