Visit Xolvie to read complaints and reviews, or file yours.
32100
(28 değerlendirme)
Şikayet Yaz

RTÜK top

1 Şikayet
32100
(28 değerlendirme)
Şikayet Yaz

RTÜK Derimod Reklamının Da Ne Anlatılmak İsteniyor Anlayan Var Mı

profile
Hümeyra
28 Nisan 2023
690

Derimod reklamında ayakkabıdan çok daha fazla kadının bacakları ve bir top üzerinde dans eden bir kadın dikkat çekiyor. Amaç nedir yani anlamadım. Çocuklarım ve eşimin yanında reklamı izlerken şok oldum. RTÜK asıl bunlara dikkat etse çok iyi olur...

Marka Profili

RTÜK bugüne kadar marka profili oluşturmadı.
RTÜK henüz marka profili oluşturmadığı için Şikayetvar üzerinden şikayet cevaplamıyor ve buradaki müşterileriyle iletişime geçmiyor. Her firma Şikayetvar'da marka profili oluşturabilir.
Marka Karnesini Gör

RTÜK Hakkında

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ya da kısaca bilinen adı ile RTÜK, 1994 yılında kurulmuş olan bir devlet kurumu olarak faaliyet göstermektedir. RTÜK, ülkemizde yayınlanan özel radyo ve televizyon yayınlarını yasal düzenlemeler çerçevesinde takip eden ve denetleyen bir üst kuruluş olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Özel radyo ve televizyon yayını düzenleyen Mülga 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonlarının Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun çerçevesinde faaliyetlerini yürüten kurul, anayasanın 133. maddesi kapsamında hareket etmektedir. RTÜK'ün takip ettiği radyo ve televizyon yayınları, Sayısal Kayıt, Arşiv ve Analiz sistemi olan SKAAS sistemi çerçevesinde takip edilmektedir. Sistem 7/24 çalışmakla birlikte TÜBİTAK tarafından milli bir proje olarak hayata geçirilmiştir.

RTÜK Denetlemeleri Nasıl Yapılıyor?

RTÜK denetlemeleri, üç farklı aşamada yapılmaktadır. RTÜK uzmanları tarafından yapılan doğrudan denetim, RTÜK iletişim kanallarından gelen izleyici şikayetlerinin değerlendirilmesi ile yapılan denetim ve İzleyici Temsilciliği müessesesi ile Yayıncılık Etik İlkeleri kapsamında yapılan özdenetim olmak üzere üç farklı denetim çeşidi bulunmaktadır. RTÜK'ün ana faaliyetleri arasında aynı zamanda çocukların ve gençlerin yayınlardan olumsuz etkilenmeleri adına proje ve çalışmalar yürütmek de bulunmaktadır. 6112 sayılı yasaya göre radyo ve televizyon yayın hizmetleri veren kuruluşlar, bu kesimdeki bireyleri olumsuz açıdan etkileyecek, onların zihinsel, fiziksel veya ahlaki gelişimlerine zarar verebilecek türde program ve yayınları yayınlama izni bulunmamaktadır. Bu yönergeleri daha anlaşılır ve net kılmak amacı ile RTÜK, Akıllı İşaretler Sembol Sistemi, Medya Okuryazarlığı Dersi, İyi Uykular Çocuklar, Çocuk Web Sitesi ve Medya Okuryazarlığı Web Sitesi gibi farklı projelere imza atmıştır. Kurumun resmi internet sitesinde bu ve bunun gibi daha pek çok bilgiye rastlamanız mümkün. RTÜK mevzuatları, akıllı sembollerin anlamları, izleyici ve dinleyici rehberleri başta olmak üzere çeşitli yayıncılık konularına dair en resmi ve doğru bilgilere bu kanallar üzerinden erişebilirsiniz.

RTÜK' Nasıl Şikayette Bulunurum?

Bir izleyici olarak RTÜK şikayetlerinizi iletebileceğiniz birden fazla yol vardır. Bunlardan ilki, RTÜK resmi çağrı merkezi olan ALO 178 RTÜK hattını aramaktır. İkinci olarak dilerseniz RTÜK resmi web sayfası üzerinden şikayet formunu doldurabilir ya da bir diğer iletişim yöntemi olarak RTÜK e-posta kanallarına ileti gönderebilirsiniz. Bununla birlikte yapmış olduğunu şikayetlerin RTÜK şikayet takip süreçlerini de yine aynı kanallar üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün. Başta RTÜK'e şikayet edilen diziler olmak üzere kurula bildirilmiş olan pek çok farklı şikayet ve geri bildirime ise bu Şikayetvar sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Siz de aynı şekilde bu sayfayı bir RTÜK'e şikayet sayfası olarak kullanarak izlemekte olduğunuz programlarla ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Burada paylaşacağınız yorum ve geri bildirimler, bir yandan kurum hakkında daha kapsamlı bir bilgi havuzu oluşmasına vesile olacak, diğer yandan ilgili yetkililerinin sesinizi duymasına olanak sunacaktır.