QNB CardFinans Kredi Kartı Aidatı

Selin 22 Mart 16:52

QNB Finansbank22 Mart 16:52
Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza sonuç hakkında en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Bize aşağıda ilettiğimiz kanallardan her zaman ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz. - 0850 222 2 900 Finansçı Sizi Dinliyor Hattı (Hafta içi 09:00-18:00) - https://www.qnbfinansbank.com/ internet sitemizde yer alan “ Bize Yazın” formu - Sosyal Medya’da 7/24 hizmet veren @qnbfbdinliyor Twitter hesabı ve Facebook sayfamızda yer alan Mesaj bölümü - 7/24 hizmet veren 0850 222 0 900 QNB Finansbank Telefon Bankacılığı Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, QNB Finansbank
Sonu 0768 ile biten QNB Finansbank kredi kartımdan 06.02.2023 tarihinde 252 TL yılık üyelik ücreti adı altında alınan ücretin aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği bu zamana kadar kart aidatı altında alınan tüm aidat ücretlerinin iptal edilmesini ve kartıma iade edilmesini talep ediyorum. Çeşitli tüketici mahkemeleri ve yargıtay kararlarıyla da “kredi kartı aidat ücretlerinin haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir. “ayrıca, bu konuda, yargıtay 13. Hukuk dairesince verilen ve 2011/4736 esas ve 2011/11579 sayılı son karara göre ise söz konusu yıllık kart aidatının bk. 125 md ve HGK 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca on yıl geriye dönük olarak tüketiciler tarafından alınabileceğine ilişkin hükmü de kesinleşmiş bulunmaktadır. Yukarıdaki gerekçeler doğrultusunda; karşı taraf ile aramda tanzim edilmiş kredi kartları üyelik sözleşmesi’nin 10. Maddesinde kart ücreti alınacağı belirtilmişse de, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki yasanın 6. Maddesi gereğince, bu sözleşme ;önceden hazırlanmış, standart sözleşmedir. Dolayısıyla sözleşme koşulları benimle müzakere edilmemiştir. Sonuç olarak sözleşmenin 10. Maddesi QNB Finansbank tarafından tek taraflı olarak sözleşmeye konmuş, haksız bir koşuldur. Aynı sözleşmenin 10/son maddesi ile de karşı taraf ücret ve faizlerin miktarlarını tek taraflı olarak arttırabilme yetkisini kendisinde tutmaktadır. Bu hüküm dahi 4077 sayılı yasanın 6. Maddesi ve 5464 sayılı yasaya aykırıdır. Bu nedenle alınmak istenen üyelik ücretinin haksız olduğuna ve tarafımdan ihtirazı kayıt ile ödenen bedelin bir sonraki hesap ekstresinden mahsubuna iadesi yapılmasını istiyorum. Aksi takdirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara başvuracağımı bildiririm.