Papara Eğitim Yardım Vakfı Bursu

Merhaba, Papara, 6493 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş lisanslı bir elektronik para kuruluşudur ve faaliyetlerini T.C. Merkez Bankası denetiminde yürütmektedir. Papara’da hesap açma sürecinde, kişinin kimlik belgesinde bulunan bilgiler dikkate alınmakta, bu kapsamda kişinin fotoğraflı kimlik belgesinin görüntüsü uygulamaya yüklenmekte ve temin edilen bilgilerin doğruluğu resmi kuruluşlardan teyit edilmektedir. Ayrıca hesap açtıktan sonra kötü niyetli kullanımı önlemek amacıyla hesap açan kişinin en az bir kere kendisine ait bir banka hesabından Papara hesabına para yatırmak için Papara Elektronik Para A.Ş’ye ait bir IBAN’a havale yapması gerekmektedir. Bu sayede hesap açan kişinin kendisine ait banka hesabından para transferi yapması sağlanarak, o kişinin kendi namına bir hesap açtığı teyit edilmektedir. Kimlik bilgilerinizin bir başkasının eline geçmiş olabileceğini düşünüyorsanız ve bir başkası tarafından Papara’ya ait bir IBAN’a para havalesi yapmanız istendi ise talebiniz ile ilgili gerekli incelemeleri gerçekleştirebilmemiz için sizlerden e-posta adresiniz üzerinden istenen bilgi ve belgeleri [email protected] adresimize göndermenizi rica eder, ilgili bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak göndermeniz halinde size en kısa sürede geri dönüş yapılacağını iletmek isteriz. Bununla birlikte paylaşmış olduğunuz konuda doğan olumsuzlukları engellemek adına düzenli ve sabit uyarılarımızı tekrar etmek isteriz; • Kimlik bilgileriniz, • Şifreleriniz, • Telefon numaralarınız, • Finansal bilgileriniz ve benzeri diğer kişisel verilerinizi kendi güvenliğiniz için üçüncü kişilerle paylaşmamalısınız. Üçüncü kişiler tarafından kullanıldığı tespit edilen Papara hesapları kalıcı olarak kapatılmaktadır. Sorularınız için 0850 340 0 340 numaralı kullanıcı destek hattımızdan veya [email protected] e-posta adresimizden bize ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Saygılarımızla. Papara Destek Ekibi
Eğitim Yardım Vakfı bursuna başvurdum. İki gün sonra bana bursunuz onaylanmıştır şeklinde WhatsApp ® üzerinden +90 535 931 72 ** Numarası ile 13.12.2022 tarihinde dönüş yapıldı. Ben de açıkçası sevindim Ama bazen farklı kişiler başkalarının üzerinden başvuruda bulunuyorlar bu yüzden kimlik doğrulama için Papara uygulamasını yükleyip kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor dediler. Bana şu telefon numarasını telefon numarası ve şifreyi atıp onun üzerinden uygulamaya giriş yapmamı söylediler. (0501 043 01 ** şifresi de 112***) ben de uygulamayı yükleyip denileni yaptım. Hesaba girdikten sonra kodu söylediler ben de giriş yaptım. Sonra hesabı doğrula butonuna tıklayıp kimlik doğrulamasını yaptım. Hesabımın onaylandığını söyleyip benden IBAN numarası istediler. Ben de gönderdim. Tarafıma 105₺ göndermişler. A** t** k** adlı kişi üzerinden. Sonra parayı gönderdik hesabınıza bakınız dediler ben de baktım. Evet para yatırılmış ama 105₺ şeklinde dedim. Bana "ama 400₺ olması lazımdı. Yanlışlık oldu herhalde. Siz bize 100 TL'yi gönderin biz size tam miktarı yollayalım denildi. Ben de gönderdim ama gönderirken o a** t** adlı kişiye değil de Papara Elektronik a. Ş. Adına iade ücreti olarak istediler. Gönderdikten sonra aklım dank etti. Oyun olduğunu sonra fark ettim. Bütün bilgilerimi vermiştim bir kere sonra polis merkezine gidip durumu anlattım. Onlar da bankayla bir konuşun sizin adınıza bir işlem yapabilirler mi, böyle bir şey mümkün mü diye. Bankaya gidip durumu anlattım. Yeni kart çıkartmak istediğimi söyledim. Onlar da böyle bir şey olursa sizden muhakkak telefon doğrulama kodu istenir. Yani bir şey olmaz dediler. İçim ® bir nebze olsa rahatladı ama böyle yanıltılan kişilerin olduğunu duydum. Çünkü bütün bilgilerimiz ellerinde. Lütfen Papara hesabım kapansın. Ayrıca 13.12.2022 tarihinden itibaren ıslak imzam olmadan adıma yapılacak hiçbir resmi işlemi, başvuruyu, adıma açılacak hiçbir hesabı, kredi başvurusunu, para transferini, alım satım işlemlerini kabul etmiyorum. Onayım yoktur. Sorumlusu Papara elektronik anonim şirketidir. Bu tür işlere adımı karıştırarak insanlara sıkıntı yaşatan Papara elektronik para anonim şirketinden şikayetçiyim. Yetkili mercilere duyurumdur. Burs başvurusu adı altında hesap açmamı sağladılar. Papara'dan hesap açtırdılar. Onaylanmayan hesap burs için eğer herhangi bir yanıltma durumu varsa benimle alakalı değil. Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.