Besma sonuçtan hiç memnun değil

Beyaz Eşya Özel Servisler (444 23 58) Servis Hizmeti Şikayeti Ve Sonrasında Yaşananlar

19 Mart 2024 17:41

Geçen hafta 4442358 numaralı telefonu arayarak Bosch marka kurutma makinem için bakım ve servis talebinde bulundum. Numarayı Bosch'un orijinal servisini aradığımı düşünerek tuşladım. Ertesi gün cihazı almaya iki eleman geldi. Kurutma makinemdeki sesin giderilmesi için ne yapılması gerektiğini sordum. Rulman ve tambur tekerleklerinin değişmesi gerektiğini, sesin ondan kaynaklandığını söylediler. 7800 TL ödeme talebinde bulundular. Çok pahalı olduğunu düşündüğüm için indirim talebinde bulundum. 7300 TL'ye düşebileceklerini söylediler. Ödemenin bir kısmını şimdi, kalanını da makinem geldiğinde yapacağımı söyledim ve 2300 TL'lik ödeme yaptım. Ertesi gün makinem geldiğinde içi oldukça kirli ve tepedeki su haznesi dolu bir şekilde geldi. Hiçbir bakım yapılmamıştı. Tekerleklerin sökülüp yerine yenisinin takıldığını söylediler ancak makinedeki ses hâlâ devam ediyordu. Firmanın müdürünü aramasını istedim ve kalan bedeli bu durumda ödemeyeceğimi söyledim. Ancak ödemeyi almadan gidemeyeceklerini söylediler. En son tekerlekler için 1350 TL daha ödeme alacaklarını, eğer parça değiştirilmemişse paramı iade edeceklerini söylediler. Bosch'u arayarak yetkili birinin kontrol etmesi için talepte bulundum ve orijinal Bosch servisinden hizmet talep ettim. Bir gün sonra gelen teknik eleman hiçbir parçanın değişmediğini, hatta rulman kapağının (arka kapak) bile açılmadığını söyledi. Bununla ilgili imzalı bir belge aldım ve Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulundum. Şimdi cevap bekliyorum ve umarım olumlu sonuçlanır.

26 Ağustos 2024 17:30

Tüketici Hakem Heyeti başvurusu olumlu sonuçlandı ve firma paramı geri ödemek zorunda kaldı. Duyurulur.

Hatice

Faturam yok vermediler ama slip var elimde 2 adet o yüzden formu nasıl dolduracağım bilemedim

Hatice

Nasıl başvuruyoruz peki kesinlikle gerekeni yapacağım

Hatice

Gelişme oldu mu acaba? Ben de aynı şekilde mağdurum

Besma

Merhaba, Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığım başvuru olumlu sonuçlandı ve servis bana ödediğim ücretin tamamını geri ödedi. Süreç yaklaşık 3 buçuk-4 ay sürdü ama beklemeye değer.

08 Mart 2024 18:04
Servisfoni Yetkili Servis Kılığında Hizmet Kargaşası