ÖSYM 2024 DGS Sonuçları Neden Açıklanmıyor

İbrahim
03 Eylül 19:30

Merhabalar, Evet benzer mağduriyeti bizde yaşıyoruz sınav ücreti ödedik sınava girdik sonuçlar hala açıklanmadı bunun arkasında bir art niyet mı var acaba 30 Haziran 2024 tarihinde Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girdik. Sınav sonrası ÖSYM web sitesinde sonuçların 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacağı duyuruldu ve biz de bu süre zarfında beklemeye geçtik. Ancak 14 Ağustos tarihi geldiğinde, hem sınav açıklanma tarihi ÖSYM web sitesinden kaldırıldı hem de hiçbir gerekçe, sebep veya açıklama yapılmadı. ÖSYM'yi aradığımızda ise sonuç tarihinin 2 Eylül'den sonraki belirsiz bir tarihte açıklanacağı söylendi, ancak bu konuda resmi bir yazılı açıklama dahi yapılmadı. 2023 yılında DGS sınav sonuçları 25 günde açıklandı. Bugün, 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla tam 63 gün geçti. Şimdi de 13 eylülde açıklanacağı duyuruldu. Neredeyse 3.5 milyon kişinin katıldığı YKS sınav sonuçları dahi 38 günde açıklanmışken, bu yıl en fazla 500 bin kişinin girdiği DGS sınavı sonuçlarının açıklanması neden bu kadar uzun sürdü? Eylül ayına kadar bütün yurtlar dolmuş, burs başvuruları ise neredeyse bitmiş olacak. Bu durumun mağduriyet yarattığını bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.

profile profile profile

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
DGS Sınav Ücreti

Melike

Yatay geçişle gelenlerin ve DGS ile gelenlerin kontenjanı aynı ve yatay geçişle gelenler kontenjanı doldurunca yer bulmaya çalışıyorlar herhalde :)

Batuhan

Yine bir şeyler çeviriyorlar çok belli

ÖSYM DGS Neden Açıklanmıyor?

Deniz
19 Ağustos 22:54