Monster Ekran Değişimi Sonrası 165Hz Olması Gereken Ekran 60Hz Geldi.

Ürünü tekrar servise gönderdikten sonra telefonla ulaşıp öncelikle "panel değişimi sırasında anakartta sigorta yanmış, ana kart değişecek" dendi. Birkaç gün sonrasında "Talebinize uygun olarak ürününüzün değişim işlemleri başlatılmıştır" dendi. Ardından teknik servisten arayıp stoklarında Tulpar T5 V20.2 olmadığı için daha üst model olan Tulpar T5 V21.7 verebileceklerini söylediler. Tamam dedim onayladım, 4 gün sonra kargoya verdiler ve bugün ürünü teslim aldım. "2560x1440 165Hz" olması gereken panel yerine "1920x1080 165Hz" panele sahip bir bilgisayar geldi. Win 10 yükledim, tüm driverları güncelledim. Ardından Win 11 yükledim, yazılımsal olarak yapılabilecek her şeyi denedim. Ama 1920 piksel üstüne asla çıkartamadım. (ekran görüntüsü ekte) Bunun üzerine telefonla aradığımda "tekrar servise göndermem istendi", bu iş artık çok lakayıt bir hal almaya başladı. Panel değiştiriyorsunuz, piksel doğru geliyor ama Hertz düşük geliyor. Tekrar gönderiyorum, yeni bilgisayar gönderiyorsunuz bunun da Hertz doğru ama piksel düşük! 1,5 aydır 3 kere servise gitti geldi, siz sadece ürünleri paketleyip yolluyorsunuz sanırım? Bu kadar zor mu test edip, sorunsuz göndermek? Ayrıca test etmiyorsanız neden siz ürün değişimi için aradığınızdan itibaren 4 gün sonrasında gönderiyorsunuz? Hem vaktimi boşa harcıyorsunuz hem de ürünü kullanamıyorum. "belki fark etmez" gibi bir düşünceyle, ürün yanıltma işlemi mi yapıyorsunuz? Yoksa teknik servis sorumluluklarını yerine getirmiyor mu? Çünkü bu kadar şanssızlık olamaz.

1.5 ay boyunca ürünü 3-4 kere gönderdim. Sonucunda ürünümü bir üst model ile değişim yaptılar. Sonuçtan memnunum fakat teknik servisin cihazı test etme konusunda gelişmesi lazım.. Teşekkürler...
"SIP078917059313" Sipariş numaralı, Tulpar T5 V20.2 15,6" model Monster bilgisayarımı ekranda oluşan piksel arızası sebebiyle Mart 2023 de anlaşmalı kargoyla gönderdim. Servis bilgisayarı 15 martta teslim aldı ve ekran değişimi yapılacağını söyleyerek parça temini için 16 marttan 29 marta kadar bekletti. 29 martta beni bilgilendirdikleri servis takip sistemine göre parça teminini sağladıklarını ve son kontrollerin yapıldığına dair bilgilendirildim. Aradan çok fazla zaman geçmeden kontrollerin tamamlandığını ve ürünün kargolandığını söylediler. 30 Mart 2023 de ürünü kargodan teslim aldım.
Cihazı kontrol ettiğimde 165Hz olması gereken ekranın 60Hz olduğunu gördüm. Driver güncellemeleri ve Windows ®'u yeniden kurmama rağmen 60Hz de kalıyordu. Ardından 31 Mart 2023 müşteri hizmetlerini arayıp 60Hz ekran mı takıldığını sordum. "Hayır 165Hz ekran takılmıştır" cevabını aldım. Telefonda müşteri hizmetlerinin yönlendirmesiyle de birkaç driver yükledik ancak sorun düzeltilemedi ve bilgisayarı tekrar servise göndermemi istediler. Sonuç olarak 15 martta teslim aldıkları bilgisayarı 29 martta gönderdikleri için 20 iş günü yasal hakkım olan sürenin 13 iş gününü doldurdular. Bunun üzerine kendilerine "Bilgisayarı tekrar gönderdiğimde oluşacak servis süreci, aradan geçen 13 iş gününün üzerine eklenecek mi? " diye sorduğumda "Hayır süreç yeniden başlayacak" cevabını aldım.
1: Ekran değişiminden sonra bilgisayarı açıp alınan Hz değerlerinin kontrolünü yapmak neden bu kadar zor? Siz değiştirdiğiniz parçanın testini yapmadan mı gönderiyorsunuz? 2: Ben zaten 13 iş günü bekledim, neden tekrar bir 20 iş günü daha bekleme ihtimalini göze alayım? Siz bu yasal hakkımı boşluk yaratarak delmeye mi çalışıyorsunuz? Size gelen bir arızalı ürünü 13. İş gününde müşteriye sorun çözüldü diye gönderip, müşterinin ürünü tekrar göndermesi üzerine süreci yeniden başlatarak müşterinin iade/değişim haklarını kullanamamasını mı sağlıyorsunuz?
Yıllardır Monster ürünlerini çevreme önerdim, bir çok kişiye referans olup Monster ürünlerini satın almasını sağladım. Kendimde 3 farklı modelini satın aldım kullandım. Ancak Monster'ın bu tutumu sonrasında çok pişman oldum.
Sonuç: Ürünü bugün tekrardan servise gönderdim ve ürünümün daha fazla oyalanmadan değişim hakkının kullanılmasını talep ediyorum.