Trendyol, MNG Kargo Pişmanlıktır; Kırık Ürün, İade Rezaleti
494görüntüleme

MNG Kargo çözüm merkezi var olan hasar tespit tutanağının olmadığını söyleyerek, yanlış beyanda bulunarak, hasar bedelinin tazminini red etti. Kendi şube müdürünün beyan ettiği hasar tespit tutanağını inkar etti, bu nasıl bir firmadır, rezalet.
Trendyol.com'daki satıcı Özden DTM firmasından 21.04.2022 tarihinde, 1216731315 sipariş numarası ile 18.235 TL bedelle Samsung ® 55QN90 55" 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Neo QLED TV satın aldım. Ürün 23.04.2022 tarihinde MNG Kargo Alaybey - İzmir şubesine ulaştı fakat bana 25.04.2022 tarihinde hasarlı olarak teslim edildi. Teslim eden kargo elemanı kutu hasar kaydının tutulduğunu ve bu belgenin şubeden alabileceğimi söyledi. Ürünün kutusunun bir bandı yoktu, tek bant ile bana geldi ve içindeki paket bozuktu, tahminim kargo şubesi ürünü açmış, kırık olduğunu görmüş, ve içindeki ambalajı sıkış tepiş koymuş ve tek bant ile bana getirmiş. Ürünün kutusunun açılması ve TV kurulumu için aynı gün Samsung servisini çağırdım ve kutuyu açtığımızda ürünün kırık olduğunu ve paketin durumunu beraber gördük, ürünün hasarlı teslim edildiğine dair ekteki belgeyi kendisinden aldım. Satıcı firma olan Özden DTM'yi aradım, benden kargonun vereceği hasar tespit tutanağı, Samsung servisinin vereceği hasar tutanağı ve ürün fotoğraflarını istedi. MNG Kargo hasar tespit tutanağını online olarak oluşturduklarını ve müşteri ve satıcıya vermediklerini söyledi, saçmalık. Ben de ürünün bana hasarlı teslim edildiğine dair yazı yazmalarını söyledim, ekteki maili MNG Kargo şube müdürü gönderdi ve kargocunun zimmet listesinde ürünün bana hasarlı teslim edildiğine dair imzalı beyanımın görüntüsünü verdi. Kargodan aldığım bu belgeler ve fotoğraflar ile, Samsung servisinin verdiği belgeyi satıcı firmaya gönderdim. Satıcı firma ürünün kendilerine iade edilmesi gerektiğini söyledi, kargo ile ürünü iade ettim. Ürünün iadesini problem kargo firmasından kaynaklandığı için 30.04.2022 tarihinde kabul etmedi ve benim kendisine gönderdiğim belgeleri Trendyol ®'a gönderdiğini ve muhatabımın Trendyol olduğunu söyledi. Her gün Trendyol asistan hizmetinde temsilciler ile yazışmaya başladım, bilgi istedim, sadece bir kere çözüm merkezinden biri aradı, yardımcı olacaklarını söyledi. 4 haftayı geçti oldu ve alabildiğim tek yanıt işlemlerimin sürdüğü bilgisi. Trendyol'da sürekli satış yapan fakat iade sürecini yeni öğrendiğini söyleyen Özden DTM firmasına güvenim yok. MNG Kargo, kargoyu taşırken televizyonu kırmış ve kırık bir şekilde bana teslim etti, paketi bozuk ürün teslim etmemeleri gerekir, kargo elemanı sadece kutu hasarı var, hasar tutanağını şubeden alabilirsin diyerek yalan söyledi. 1 aydır Trendyol ve MNG Kargo'nun konuyu çözmesini bekliyorum. Trendyol, MNG, Özden DTM pişmanlıktır.