2019 yılında Milas Mengerler Mercedes bayisinden satın almış olduğumuz 2018 üretim yılı olan e 180 modelli aracımızın, olduktan kısa bir süre sonra önce sağ arka amortisöründen ses gelmesine müteakip garanti kapsamında değişim yapıldı. Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde bu defa ön taraftan ses gelmeye başladı ve servise götürdük aracımızı ses ile ilgili araştırmalarının neticesinde aracın ön takımının bir parçası olan bugi kollarından ses geldiğini ve değişmesi gerektiğini belirttiler.
Biz de aracın daha 32.000 km olduğunu hangi bozuk yola ya da sert bir kasise girmiş olabileceğimizi ki bu aracın aksamında bu arızanın meydana gelmiş olabilme durumunu konuştuk. Kendilerinden garanti kapsamında değişin olup olamayacağını sorduğumuzda , direkt olarak kullanıcı hatası diyerek hemen sağ olsunlar ücret bildiriminde bulunuldu. Aracın bu şekilde kullanılmasının sakıncalı olduğunu km geçtikçe de riskin artacağını belirttiler. Garanti kapsamına alınmadığını yine bu sebep ile bayi de öğrendik. Biz de bunun üzerine Mercedes müşteri hizmetlerini aradık ve yardımcı olmalarını rica ettik.
Yardımcı olacaklarını belirterek tekrar dan servise yönlendirildik ve ses kaydı ile görüntü kaydı aldılar. 1 ay gibi bir süredir kendilerinden cevap bekliyor olmamıza rağmen dönüş olmayınca tekrar müşteri hizmetlerini aradık ve bilgi istedik . Bizi tekrar servise yönlendirdiler .Servis ile görüşün oradan bilgi alabilirsiniz denildi . Bu defa serviste bulunan arkadaşlar ona soracağız eğitimde buna soracağız cevap vermiyor bize Mercedes ten henüz bilgi gelmedi diyerek bugüne kadar getirdiler.
Aracımızın kullanılması riskli ise benim ve ailemin canının sizin nazarınızda kıymeti yok mudur? Biz bu aracı en kaliteli en sağlam en güvenilir olduğu için aldık. Daha alır almaz arka amortisörde arıza olmuş olmasına rağmen ön takımlarda meydana gelen bu arıza nasıl olur da garanti kapsamına girmez? Ana yollardan başka yerde sürüş yapılmamış olmasına rağmen hem de. Biz tarla dağda bayırda araç sürecek olsak binek araç değil arazi aracı alırdık ki böyle bir işimiz de durumumuzda yok.
Aracı ben size geri hediye edeyim ya da herhangi bayinizin önünde yakayım. Bende kurtulayım sizde kurtulun bence satmış olduğunuz ve yüz binlerce liraya vermiş olduğunuz, aracınızı böyle gayri ciddi ve insan sağlığını ve güvenliğini tehdit edecek bir şekilde dolaşması sizi rahatsız etmiyor ise söyleyecek hiçbir sözüm yok. Siz bize dönüş yapınca ya dek başımıza aracın bu sorunu nedeni ile gelecek her türlü mesuliyet size.
Eser'in Teşekkür Mesajı
İlginiz ve geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Bir daha böyle sorunlar ile karşılaşmamayı ümit ederim. İyi günler