Media Markt’tan 1 adet PlayStation 5 satın aldım. Almış olduğum ürün bozuk çıktıktan sonra değişim talebi ile ürünü kargo ile gönderdim. Daha sonra ‘’ürün temin edilmediği için iade oluşturulmuştur’’ cevabı verildi. İnternet sitesi üzerinden stoklarında olduğunu, iade işlemini kabul etmediği dilekçe yazarak gönderdim. Tarafıma değişim talebimin onaylandığını, en kısa sürede kargo firmasına teslim edileceği bilgisi verildikten kısa bir süre sonra telefonuma Media Markt Müşteri hizmetleri tarafından aranıp ürünün stoklarda olmadığını, ürün temin edildikten sonra kargoya verileceğini belirtti.
Ürünün ne zaman geleceği ve tarafıma ne zaman kargolanacağı belirsiz olduğu gibi; benim sipariş etmiş olduğum ürün ile internet sitesinde satışı devam etmekte olan PlayStation 5 arasında teknik açıdan hiçbir fark olmadığını, olsa dahi 6502 Sayılı Tüketicilerin Korunması Kanunu’nun 8. Maddesi gereği göndermiş oldukları ürünün ‘’ayıplı mal’’ kabul edildiği, aynı kanunun 11. Maddesi (ç) bendi gereği imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini gerektiğini belirten bir tane daha dilekçe yazdım ve halen cevap gelmedi.
Ürünü 16.05.2023 tarihinde Media Markt’a gönderdim. 4-5 defa üst paragrafta belirttiğim kanuni haklarımı içeren dilekçeler yazdım. Sorunum bir türlü çözülmedi.
1 Yorum