Visit Xolvie to read complaints and reviews, or file yours.
42100
(43 değerlendirme)
Şikayet Yaz

Hazine ve Maliye Bakanlığı para yeditepe

0 Şikayet
42100
(43 değerlendirme)
Şikayet Yaz

Marka Profili

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugüne kadar marka profili oluşturmadı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı henüz marka profili oluşturmadığı için Şikayetvar üzerinden şikayet cevaplamıyor ve buradaki müşterileriyle iletişime geçmiyor. Her firma Şikayetvar'da marka profili oluşturabilir.
Marka Karnesini Gör

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmektedir. Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı’nın birleştirilmesi, anayasada yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki 703 sayılı KHK ile gerçekleştirilmiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ismiyle faaliyetlerini sürdüren bakanlığa bağlı çeşitli birimler de bulunmaktadır. Bu birimlerden bazıları; Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü, Gelir Düzenlemeleri Genel Müdürlüğü, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Hazine Kontrolörleri Kurulu, Sigorta Denetleme Kurulu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu gibi birimlerdir. Üstlendiği çeşitli görevlerin sürdürülmesi ve yerine getirilmesini sağlayan TC Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görevleri yazılı olarak da belirtilmiştir. Buna göre vatandaşların Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili en çok şikayet ve görüş bildirdikleri konular da bu görevler kapsamındadır. Bu yorum ve şikayetleri dilerseniz sayfamız üzerinden incelemeye başlayabilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Görevleri Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ne iş yapar, yani bu bakanlığın görevleri nelerdir sorusu vatandaşların bakanlıkla ilgili en çok merak ettiği sorulardan biridir. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevleri arasında; maliye ve ekonomi politikalarının hazırlanmasına yardımcı olmak ve hazırlanan bu politikaları uygulamak, genel bütçe kapsamında bulunan kamu idareleri ve özel bütçeli idarelerin hukuk danışmanlığını ve muhakemat hizmetlerini talepleri halinde yerine getirmek, devlet hesaplarını tutmak ve saymanlık hizmetlerini yapmak, gelir düzenlemelerine ilişkin çeşitli çalışmalar yapmak, her türlü gelir işlemlerine ait mevzuatı hazırlamak, her türlü gider işlemlerine ait mevzuatın hazırlanmasına katkı sağlamak, vergi incelemesi ve denetimine ilişkin temel politika ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak ve belirlenen politikaların uygulanmasını sağlamak gibi görevlerdir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yerine getirmekte olduğu tüm görevleri bakanlığın resmi web sitesi üzerinden de inceleyebilirsiniz. Bakanlıkla ilgili merak edilen bir diğer soru ise Hazine ve Maliye Bakanlığı nereye bağlı sorusudur. Hazine ve Maliye Bakanlığı doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bulunmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı İletişim Kanalları Nelerdir?

Vatandaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı iletişim kanallarını kullanarak faizler, vergiler, borçlar gibi muzdarip ve mağdur oldukları konularda bilgi almak istemektedirler. Eğer siz de bu konularda bilgi almak ya da Hazine ve Maliye Bakanlığı ile doğrudan ilgili bir konu hakkında soru sormak isterseniz bakanlığın iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanlığı iletişim kanalları arasında; bakanlığın çeşitli noktalardaki yerleşke telefon numaralarını aramak ya da ilgili olan konuyla ilgili doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığı birimleri telefon numaralarını aramak yöntemleri bulunmaktadır. Ayrıca dilerseniz siz de Hazine ve Maliye Bakanlığı şikayet, yorum ve görüşlerinizi sayfamız üzerinden paylaşabilirsiniz.