Zorunlu Sigorta Dayatması Ve Ekstra Maliyet

İshak
21 Aralık 2024 00:331.720

18 Aralık 2024 10:59

Katılımevine 2023 Ağustos ayında araç için üye oldum. 17. ayda teslimat gerçekleşti. Teslimat öncesi şubeye kağıt imzalamaya çağırdıklarında, araç için sigortayı katılımevine yaptırmamızın zorunlu olduğunu söyleyerek sigorta için bir kağıt imzalamam gerektiğini söylediler. Ben, temsilcimle üye olmadan önce bu konuyu konuşmuştum; kendimiz de yaptırabileceğimizi söylemişti ama teslimat ekibindeki hanımefendi zorunluymuş gibi diretti ve imzalamamam halinde teslimatımın gecikeceğini söyleyerek bir nevi tehditte bulundu. Mecbur bırakılarak imzaladım ve araç aldığım zaman sigortanın 23 bin TL'den yapıldığını öğrendim ama birkaç gün önceden kendi sigorta acentemden 16 bin TL'den fiyat almıştım ve bilgisini teslimat ekibine iletmeme rağmen ısrarla kendilerinin sigortayı yaptıracaklarını söylediler. Sözde 40 tane şirketten fiyat teklifi alıp en uygun olanını yapıyorlar ama ne hikmetse ben tek yerden 7 bin TL daha uygununu buldum. 7 bin TL fazladan para ödedim, hakkımı helal etmiyorum. Ayrıca sizi ilk üye ederken sürekli arayıp halinizi hatrınızı sorarlar, ama üye olup parayı yatırdıktan sonra o muamele biter ve bu sefer siz onlara gebe olduğunuz için size farklı davranmaya başlarlar. Ben bu firmadan mağduriyet yaşadım. Başkalarının da mağdur olmasını istemiyorum.

24 Aralık 2024 09:10 (Şikayetten 3 gün sonra)

Merhaba, Bildiriminiz değerlendirmeye alınmış olup, konuyla ilgili size en kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır. KATILIMOTO Müşteri Deneyimi

24 Aralık 2024 10:33

Merhaba İshak Bey, Paylaşmış olduğunuz durumla ilgili olarak detaylı inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme sonrasında aşağıdaki hususları paylaşmak isteriz. Islak imzanız ve ‘okudum, kabul ediyorum’ ibaresinin yer aldığı sigorta talep formunuzda da belirtildiği gibi; “Finansman sözleşmesine konu ödeme ile ilgili olarak; Zorunlu Deprem (Dask), Trafik (Z.M.T.M.S) Sigortası, Mal (Konut, Kasko) Sigortalarını ve Can (Hayat, Ferdi Kaza) sigortalarını şirketimizce yaptırılmasını, şirketimize dain-i mürtehin olarak yer almasını açıkça talep ediyorum.” Şeklinde beyan ettiğiniz görülmektedir. Firmamız ile müşterilerimiz arasında yapılan sözleşme maddeleri hem kurumumuz hem müşterilerimiz için bağlayıcıdır ve iki taraf için de sözleşme maddeleri esastır. Paylaştığınız durumla ilgili yapılan incelemede tüm sürecin yasalara uygun olarak ilerletildiği görülmüştür. KATILIMEVİM’ de müşteri memnuniyeti önceliklidir. Tüm süreçler hukuki kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Bilginize sunarız. KATILIMEVİM Müşteri Deneyimi Ekibi

İsmail
İsmail
Benzer Şikayeti Var
24 Aralık 2024 08:56

Sigortayı katilimevimde yaptırman zorunlu değil bunların kendi yaptığı sözleşmede bile var bunlar kendi yaptıkları sözleşmeye bile uymuyorlar bunlar usulsuzluk yapıyor tehdit ederek ilerliyor

Yüksek Sigorta Ücreti Mağduriyeti

Kadir
10 Şubat 2025 00:277.684

Merhaba, ismim A********* K*****. 29.08.2024 tarihinde katılım evine katıldım. Çevremdeki insanlar önererek başvuruda bu...

Yüksek Sigorta Ücreti Mağduriyeti
1 Yorum

Katılımevim Firma Baştan Sona Kadar Yalan Üzerine Kurulu.

İrfan
28 Ağustos 2024 17:3912.233

Katılımevim'e 2024 Mart ayında kuralı sisteme girdim. Kura çıktığında kalan taksitler senet yapacağız dediler. Başka bir...

Katılımevim Firma Baştan Sona Kadar Yalan Üzerine Kurulu.
2 Destek

İsa
Katılımoto Yıpratır!

Katılımoto Yıpratır!

Resul
Katılımevim Evim Çalışanı Mağdur Etti!

Katılımevim EvimÇalışanı Mağdur Etti!

Alev

Öne ÇıkanKonular