26 Temmuz 23:21

16Temmuz 2024 Isparta çıkışlı Kamusen' in düzenlemiş olduğu 9 ülke 18 şehir sloganlı Kare Tur' a ait Büyük Balkan Turuna katıldım. Saat:15.00 da gelmesi gereken otobüs 18.00 de geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde İzmir'e ulaştığımızda tenha bir mekanda bizlerden tur ücretlerini talep ettiler biz de ücretleri verdik ancak ne bir makbuz kesildi ne de resmi bir prosedür uygulandı. Tur şirketinin bize vermiş olduğu tur programında su ikramlarının yapılacağı yazıldıysa da otobüste su bulunmasına rağmen çok az su verildi. Bizim turumuzla hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen bizimle aynı tarihte yola çıkan Antalya çıkışlı bir otobüsün varlığından İzmir' de haberimiz oldu ve bu otobüs yüzünden tur süresince yol kenarlarında beklemek zorunda kaldık. Daha sonradan durum anlaşıldığında bu otobüslerin sahibinin Antalya otobüsünde bulunmakta ve bizim şoförler ondan talimat almaktaymış bekleme sebebimiz de bundanmış. İlk konaklayacağımız Selanik'teki bir otelde henüz ödemenin yapılmamış olmasından uzun bir süre otele alınmadık ve bekledik. Makedonya'ya doğru hareket ettiğimizde otoyolun ortasında bekledik. Uzun bir süre bekledikten sonra arkamızda beliren Antalya otobüsünün arıza yaptığından yola devam edemeyeceği anlaşıldı. Antalya otobüsündeki 40 küsur kişi bizim otobüse bindirildi ve yaklaşık 1 saat uzaklıktaki bir mola alanına kadar seyahat ettik. Antalya otobüsünün yolcularını bir mola yerine indirdik ve seyahatimize devam ettik. Tur boyunca rehber problemi yaşadık. Bazı ülkelerde rehber hizmeti verilmiş olsa da çoğu ülkeyi rehbersiz gezdik. Sabahları erken kalkıp kahvaltı ettikten sonra hareket saatimizde hiçbir zaman çıkamadık. Bir çok yerde tuvalet sırasında Antalya otobüsünün de eklenmesiyle 1 tuvalete yaklaşık 90 kişi sıra bekledik. Tüm bu nedenlerle gündüz yolculuk yapıyor akşamları göreceğimiz turistik alanlara gidiyor 1-2 saat içerisinde hem yemek yemeye çalışıyor hem de gezmeye çalışıyorduk. Rehberin de olmaması sebebiyle çoğu zaman ne yapacağımızı bilemedik. Programda belirtilen Bulgaristan ve bazı şehirleri hiç gezmedik bir çok günümüz otobüste geçti.

profile profile profile

Kürşad