Jolly Tur Beceriksizlik Ve İlgisizlik

Otobüs bozulduğu için Uber aracılığıyla gruplar halinde otele gideceğimiz söylendi. Bir kısmımız süreci hızlandırmak adına bozulan otobüsteki valizleri almak için yürüyerek devam etti. Biz de Uber aracına bindik ve bozulan otobüsümüze gittik ve yeni bir otobüs ayarlandığını öğrendik, Uber'den inmemiz gerektiği söylendi. Hazır Uber'e binmişiz zaten saat kaç olmuş ama otele gitmek yok otobüs kiralandı onunla gideceğiz otele. Kiralanan otobüse bindik yola çıktık, otele gidiyoruz ama dağ başına gidiyoruz. Virajlar, tepeler, Hotel Du Bau diye bir otele geldik. Şehir merkezinden yaklaşık 20 km uzaklıkta (hadi mesafe neyse ama konumu) bir otel. Odamıza geçtik o yorgunlukla yattık. Sabah ekstra turu olanlar 10:30'da çıkacak, biz henüz ekstra turu satın almamıştık, almayı da düşünmüyorduk zaten. Sabah oldu yine otobüs yok. Ekstra tur satın alanlar zaten otobüs bekleyecek. Mağduriyet bitmiyor. Biz de taksi sormaya başladık, kimimiz Uber araştırmaya başladı. Bir aile Uber'i getirtebildi ve kendini kurtardı. Biz 2-3 çift Uber bakıyoruz, Uber gelmiyor. Resepsiyona taksi soruyoruz, birkaç taksi aranıyor taksi bulunamıyor. Derken saat 12:30a otobüs ayarlandığını öğrendik ancak bu ayarlanan bu otobüsün sadece ekstra tur alanları alacağını biz ekstra tur satın almayanları otobüse almayacaklarını öğrendik. Rehberimize bunca mağduriyetten sonra, otele şehre inmek için araç da bulamadığımızı söyleyerek bizi en azından şehre indirmelerini rica ettik. Aldığımız cevap karşısında bir kez daha şok olduk. İndiremezlermiş. Rehber de bir çalışanmış şirket ona öyle yapmasını söylemiş. Biz o kadar sorun yaşayacağız, dağ başındaki otele geleceğiz, taksi-Uber bulamazken bizi şehre yakın bir yere bile indiremeyecekler. Bu sırada Jolly Tur'dan kimseye de ulaşamıyoruz. Tercih ederken bunları da göz önünde bulundurun derim. Bu arada yukarıdaki şikayetime istinaden Jolly Tur müşteri memnuniyeti merkezi bana dönüş yaptı ve misafirlerimiz kendi isteğiyle otobüsten inmiş, biraz da zaman kaybedilmiş gibi bana göre ''olan olmuş zaten otobüse binseydiniz yürümeseydiniz'' anlamına gelen bir açıklama yaptılar.
Jolly Tur'dan 25-30 Ağustos Marseille-Nice-Milano turunu eşimle birlikte satın aldık. Turumuz 25 Ağustos'ta başladı. İlk gün uçağımız indi, Marseille merkeze gittik, gezdik, otele gidiş yolunda rehber ekstra turlarla ilgili bilgi vererek katılım durumlarına göre ücretleri alması gerektiğini söyledi ve sonra otelimize geçtik. Otele yerleştik ve rehberimizle ekstra tur konusunu görüşmeye başladık. Bir gün sonraki (26 Ağustos) St. Tropez - Grasse turuna katılmayı düşünmediğimiz söyledik ve önce ''sizi bırakacağımız bir yer yok ki'' cevabını alınca haliyle 'nasıl yok?! ' tepkisini verdik. Sonrasında ''yani bırakırız ama 2 kere bırakıp almamız gerekir, nerede bırakırız belli değil, kafesi olan bir benzin istasyonu buluruz' gibi biraz muallak bir cevap aldık bunun üzerine katılma kararı aldık, odamıza geçtik. 2. Gün tur başladı. Bu arada otobüs şoförü ve rehberimiz yolları bilmiyor ve navigasyondan gidiyoruz. St. Tropez'den sonra 2. Durağımız Grasse'ye giderken otobüsümüz girmemesi gereken, yolun başında 3,5 ton tonaj uyarı levhası ve 2,20 metre yükseklik uyarı levhası olan daracık bir yola girdi. Bir tarafımız yer yer boşluk (uçurum gibi), koruma demirleri olmayan, yer yer çökmeler olan eğimli yolda biraz ilerledik. 40 kişilik bir grubun sağlığından daha önemli olan nedir? Bu uyarıları görmeye rağmen neden bu yola girdiler? Tedirginlikle müdahale etmeyi düşünürken birkaç yerde otobüsün bir yerlerini sürttük sonunda otobüsün sığmayacağı bir yerde kaldık.
Geri gitmeye çalışırken otobüsün altı da sürttü. Karşıdan gelen araçlar oldu, yol da tıkandı. Otobüsten inmek istediğimiz söyledik ve indik. Ne yapacağımızı bilmeden bir süre Fransa'nın bir kasabasında kaldık. Tabi bütün grup otobüs geri geri mi çıkar, bir yerden dönebilir mi ve bütün bunları ne zaman yapar gerginliği yaşadık. Sonunda girdiği bu yolu otobüs bir şekilde geri geri çıktı. Tahmin ediyorum 2-3 saat kaybettik, bu sürenin bir kısmı bekledik, bir kısmı yürüdük, bir kısmı çözüm yolu aradık. Tabi ki o kadar eğimli yolda sürekli manevra yaparak dur kalk yapan otobüsün balataları da zorlandı. Otobüse bindik, 'sorun yok' dendi ve Nice merkeze yaklaşık 19:00 gibi geldik, indiğimiz yerde saat 22'de buluşacağımız söylendi. Saat 22'de buluşacağımız yere geldik ve otobüs yoktu. Otobüs bozulmuş. Şikayetimin devamı da var ama burada karakter sınırı varmış.