İşkur Kçö Fazla Ödemeye İtiraz!

20 Nisan 2022

Biz İstanbul'da yaşamakta olan bir vatandaşız kuryelik yaparak geçinmeye çalışmaktayız ilk iş yerimiz gümrük firmasında sabah 9.00 ila akşam 17.00 arasında çalışıyor sonra KFC ® gıda yemek firmasında da part time olarak 18.00 ila 22.00 çalışmaktayız iki işyerimizde de sigortamız yatmakta fakat pandemi döneminde KFC gıda yemek firması kapatıldı ve biz o dönem çalışmadık KFC gıda yemek firması bize maaşlarımızın İşkur tarafından ödeneceğini söylediler ve bizi yönlendir diler bizde İşkur’a müracaat ettik İşkur tarafından ödeneceğini söylediler ve kısmen birazı ödendi. 11 ay boyunca 890,1187,890,415,296,279,1011,535,654,654,595 toplamda bize 7132 kusur işsizlik maaşı yatırıldı buraya kadar bir sıkıntı yok ama bize 18/04/2022 tarihinde İşkur'dan fazla ödeme olarak faizi ile beraber 7987 TL geri ödeme adı altında ceza geldi bizde İşkur’a gittik bu bildirgenin ne olduğunu neden kaynaklandığını sorduk bize İşkur tarafından ödeme yapıldığı dönem boyunca başka işyerinde SSK ®'lı olarak çalıştığımızı öne sürdüler biz de doğru olduğunu fakat biz o dönem bu işe yeni başlamadığımızı 6 yıl boyunca aynı işyerinde çalıştığımızı beyan ettik 6 yıl boyunca biz den her iki iş yerinden de işsizlik fonu kesildiğini söyledik devlet bizden 6 yıl boyunca 2 iş yerimizden aldığımız maaşımızdan işsizlik fonu adı altında para kesti biz zaten kendi kazancımızdan devletimize 6 yıldır iki iş yerimizden işsizlik adına ödeme yapmışız pandemi döneminde gıda sektöründeki isim kapatıldığı için çalışmış olduğum KFC adlı gıda yemek firması bizden kco ye müracaat ederek yararlanmamızı istediler biz de çalışmış olduğumuz firmamızın dediğini yaptık müracaat ettik İşkur bize geri dönüş yaptı ve biz işsizlik süresi boyunca bu ödenekten yararlandık ama şimdi bizden bizim yıllarca işsizlik fonu altında ödediğimiz paramızı kısa bir dönem bize yatırılan kısmını geri talep ediyor o halde bizde yıllarca işsizlik fonu altında ödediğimiz bütün bizim rızamız olmadan zorla el konulan hakkımız olan paralarımızı geri talep ediyorum ya da bizim adımıza verilmiş geri ödeme kararından vazgeçilmesini talep ediyorum bizden bizim rızamız dışında kazancımıza el koyarken iyi vermeye gelirken e siz sigortalı çalışmışsınız bir de bizim kazancımızı bize verdiniz geri ödemeye bir de faiz istiyorsunuz İşkur madem ki biz sigortalı görünüyorduk da neden bize ödeme yaptı daha önce aklı neredeydi neden onaylamış veya neden ödeme yapmaya devam etmiş.

İŞKUR Tekrar İşe Almadılar

1 hafta önce

Ben Fulya Ç******** Ankara Şereflikoçhisar ilçesinde TYP ile martın 17 si 2023 de çalıştım. Benim 5 buçuk ay çalışma hakkım olduğu halde çalıştırmadılar hakkımı ve çalışmak istiyorum. Lütfen en kısa zamanda çalışmaya başlamak istiyorum. Hakkımın yenilmesini istemiyorum

İŞKUR Is Kuru Şikayet

23 Haziran

Hatay'da ikamet ediyorum. Kısa çalışma ödeneğim eksik yatırıldı. İŞKUR'a gittim, pandemide kısa çalışma ödeneği aldığım için öyle eksik yatıyor. Cevabı aldım, demek ki gelecek yıl başka bir afet yaşasak hiç kısa çalışma ödeneği verilmeyecek. Bize aynı şirkette çalışan arkadaşlarım aylık 4 bin TL öde...

İŞKUR İşsizlik Maaşımı 6 Aydan Az Ve Eksik Vermeleri

21 Haziran

6 yıldır çalışıyorum. Bir hafta önce işten çıktım iş yerinden dolayı kısa çalışma ödeneği ödediler ve bu benim işsizlik maaşıma yansıdı. Asgari ücretin yarısını bile vermeyecekler ve sadece 6 ay alabileceğim kısa çalışma ödeneğini neden dahil ediyorsunuz ki ikisi farklı hakkımı neden yiyorsunuz

2 Yorum

Senem

Merhabalar aynı durum ile karşı karşıyayım Yapılan işlem etik değil.

Özkan

Aynı durum bende oldu, 2020 hafta sonları bir arkadaşımın yanında ayda sadece 2 gün çalışmaktaydım, 1. Çalıştığım şirket devletten kçö yardımı alarak bizlere maaş dağıttılar, geçen evime 900 TL civarında İşkur borç gönderdi, fazla parayı iade edin diye. Benim cebime fazla para girmiyor, şu anki ekonomik durumda tek maaşla nasıl geçinebilieceğim, Ek iş yapmadan geçinebilen var mı? Bu yaşıma kadar devletten bir fayda görmedim, Sonumuz her geçen gün daha kötüye gidiyor. Allah yardımcımız olsun

Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.