İŞKUR ile ilgili
Şikayetin Durumu
  •   Yayında
  •   Cevaplandı
  •   Çözüldü

İşkur Fazla Ödeme Saçmalığı!

Nida 01 Temmuz 2022 21:05

2021 yılının aralık ayında evlilik nedeniyle 5 buçuk senedir çalıştığım şirketten istifa ettim. Daha sonrasında yeni iş bulana kadar devletin bana sağlamış olduğu hak olan işsizlik ödeneğine başvurdum. Uzun zamandır çalıştığım için onaylandı haliyle. 1 ay sonrasında başka bir işe girdim ve sigorta girişi yapıldığı için ben işe girişimi bildirmeden otomatik sistemden ödeme kesildi. Çalışmadığım süre için de kalan hakedişimi aldım. Buraya kadar bir sorun yoktu zaten. Fakat sonrasında yeni girdiğim işten de ayrıldım ve yine işsizlik ödeneğine başvurdum. Ve bir süre daha aldım. Daha sonrasında da 11 Nisan tarihinde yeni bir işe girdim. Haliyle de ilk etapta ödeme kesildiği için kontrol etmedim yine kesilip kesilmediğini. Ama ne hikmetse ilkinde kesilen ödeme ikincisinde kesilmemiş. Üstelik bu durum işe giriş tarihinde değil 2 ay geçtikten sonra fark edilip İşkur'a borcunuz vardır hakkınızda yasal işlem başlatılmaması için en yakın İşkur şubesine başvurmanız gerekmektedir diye bir mesaj aldım. Pardon daha yeni mi yaptığınız hatayı farkettiniz. Üstüne durumu sormak için alo 170 ® denen çağrı merkezini arayıp 2 ayrı kişiyle görüştüm. Birinci görüştüğüm kişi şikayet bildirmek istiyorum dememe rağmen kayıt dahi almamış. İkinci görüştüğüm kişiyse açıklama yapmak adı altında kanundan başka bir şey söylemiyor. Üstüne acaba bu durumu benden başka biri de yaşamış mı diye baktığımda birçok insana aynı durum yaşatılmış. Hadi madem bu kanunda vatandaşın görevi o zaman ilk ödeme de sistem neden otomatik keserken ikinci de ödemeyi kesmiyor. Ayrıca çok sevgili İşkur sisteminde iş arayan profiliniz güncellenemiyor bile. Kendi yaptığınız hatayı başkasına yıkamazsınız. E devlette İşkur'da numaram güncel olmasına rağmen niye daha önce fark edilip bildirilmedi bu! Bu konunun peşini bırakmayacağımı bilin isterim. Daha kaç insana böyle fazla ödeme yapıp aylar hatta yıllar sonrasında aaa pardon ya size fazla ödeme yapmışız diyeceksiniz!

Nida07 Temmuz 2022 20:54

Maalesef henüz bir çözüm bulamadım

Nida08 Ağustos 2022 12:21

Bu kadar da vurdumduymazlık olmaz ama ya üstüne evime kağıt göndermişler ihbarname diye tabi ki kabul etmedim şikayete dönülmüyor bile 😡

Nida01 Eylül 2022 11:28

Ben ihbarnameyi iade etmeme rağmen hem borca faiz eklenmiş hem de gönderilen kağıda iade edilemez denmiş. Bu kadarına da yazık artık ama ya! Üstüne bir de kağıt iade edilemez olduğu için ben almasam bile muhtarlığın bunu alacağını ve yine işlemlerin başlayacağını öğreniyorum😒

2 hafta önce

İŞKUR'u Aramama Rağmen Telefonlar Açılmıyor!

İŞKUR demiş ki eğer sigortalı işe başlarsan bunu bize bildir. Ben de neyse 'tamam' diyerek 170'i aradım ama hiç kimse telefonu açıp 'neyiniz var, neden arıyorsunuz? ' diye sormuyor. Maalesef işe girdiğimi bildirmek için arıyorum, daha sonra sorun olmasın diye. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, daha...

3 hafta önce

Kaymakamlık İŞKUR Sorumlusunun Tavrı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ikamet etmekteyim. Kaymakamlıkta OSB'de çalışmaktayım. İŞKUR üzerinden çalışmaya başladım. İŞKUR sorumlusu i** d** adındaki memur, kendisine sorulan cevaplara çok sert ve tersleyici bir şekilde cevap vermektedir. Arkadaşın sigorta girişi yapılmamış diye bakmaları için...

14 Nisan

İŞKUR TYP Maaşım Yatmadı

01.03.2023 tarihinde TYP İŞKUR üzerinden işe girdim sigorta girişi yapılmamış maaşım daha yatmadı. Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Ödemelerim var. 2. Aya gireceğim daha maaşım yatmadı. Maaşımın yatırılmasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

4 Yorum

Havana
Havana

Aynı şey benimde başıma geldi. Size fazla ödeme yapmışız faizi ile geri ödeyin diyorlar. Yoksa yasal işlem başlatacağız diyorlar. 4 ay sonra fark etmişler fazla ödeme yapıldığını. Yaptıkları hatayı vatandaşa ödetiyorlar.

Rasıt
Rasıt

Merhaba siz şikayet ettiğinizde faizi iptal ettilermi 🤔

Muhammet
Muhammet

Merhaba sizinle aynı durum benimde başıma geldi çalıştığım işten ayrıldım işsizlik ödeneği almaya başladım 3 ay sonra işe girdiğimi belirtip iptal ettim Daha sonra yeni girdiğim yerden ayrıldım işliklik maaşına kaldığım yerden almaya devam ettim daha sonra tekrar işe girdiğimde ise aramaya gerek duymadım otomatik olarak iptal oluyor sandım Dün tebligat geldi fazla ödeme ile ilgili Siz durumunuzu sonuçlandırabildinizmi acaba

Anıl
Anıl

Aynı durumu bugün yaşadım çözüm buldunuz mu