Taksitlendirme İptaliyle Finansal Mağduriyet

12 Kasım 11:13

Şikayet Başlığı: Taksitlendirme İşleminin Geri Alınması Nedeniyle Yaşanan Mağduriyetin Giderilmesi Talebi

Şikayet Detayları:

30.10.2024 tarihinde İş Bankası uygulamanız üzerinden yaptığım eğitim harcaması için 6 taksit seçeneğini kullanarak işlemi gerçekleştirdim. Ancak, tarafınızdan herhangi bir bilgilendirme yapılmaksızın, bu taksitlendirme işleminin tek seferde ödenecek şekilde sisteme düşürüldüğünü gördüm. Bu durum, hem finansal açıdan beni zor durumda bırakmakta hem de bankanız tarafından yeterli bilgilendirme yapılmadan alınan keyfi bir karar nedeniyle mağduriyet yaşamama yol açmaktadır.

Şikayet Konuları:
1. Taksitlendirme işlemini eğitim kurumu değil, İş Bankası aracılığıyla gerçekleştirdim. Ancak müşteri temsilcilerinizin, sürekli eğitim kurumunu aramam gerektiği yönündeki yönlendirmeleri, müşteri memnuniyeti açısından son derece olumsuz bir etki yaratmaktadır.
3. İşlem yapılan kurum ile yaşadığınız herhangi bir problem, işlemi gerçekleştirdiğim dönemde sizden bilgi almamış olduğum için, doğrudan müşteri sorumluluğunda değildir. Bu nedenle, benim mağdur edilmem yerine kurumlarla denetiminizi gözden geçirmenizi beklerim.
4. Taksitlendirme işlemi, geçmişe yönelik keyfi bir kararla iptal edilmiştir. Bu durum, ödeme planımı ciddi şekilde etkilediği için büyük bir mağduriyet yaratmaktadır.
5. Tek seferde ödeme imkanı bulunmadığından dolayı bankanızı seçmiş bulunmaktayım. 6 taksitle ödeyebileceğim bir işlemi tüm taksitleri iptal ederek bir seferde ödememi talep etmek, müşteri memnuniyetine zarar vermektedir.
6. Yapılacak denetlemelerde problemli olduğu düşünülen işlemler geleceğe yönelik engellenmeli, müşterilerin mevcut ödeme planları korunmalıdır.
7. 6 taksit olarak seçtiğim bu işlemdeki keyfi iptal uygulamasının yeniden gözden geçirilmesini ve mağduriyetimin giderilmesi adına eski ödeme planının tekrar devreye alınmasını talep ediyorum.

İş Bankası Maxipuanı Yüklememek İçin Alakasız Cevap Veriyor

İrmak